tko želi biti milijunaš

Natjecatelj Marko pogađao odgovor na pitanju za 10.000 eura i kući otišao s tim iznosom

10.02.2023.
u 08:48

Večerašnju epizodu kviza "Tko želi biti milijunaš" otvorio je 25-godišnji Filip Križanić iz Križa. Magistar geografije prvog džokera zatražio je na devetom pitanju. Pitanje za 2500 eura glasilo je: "Dobitnika Nobelove nagrade nagrađuje se novcem, diplomom i... ?" Ponuđeni odgovori bili su medalja, pehar, prsten i značka. Filip je mislio da je riječ o medalji, ali nije bio siguran. No, nakon džokera pola-pola odlučio se za ovaj odgovor, koji je bio i točan.

 
 

Na idućem pitanju, onom za prelazak drugog praga, Filipu je trebao i drugi džoker. Nije znao na koga se odnosi 2000 godina stara odluka koju je 2017. opozvalo rimsko gradsko vijeće - na Horacija, Vergilija, Petronija ili Ovidija. Filip se odlučio iskoristi džoker zovi koji mu je rekao da misli da se radi o Vergiliju, no točan odgovor bio je Ovidije. Križanić je tako kući otišao s 150 eura, koliko je novčana nagrada na prelasku prvog praga.

Idući natjecatelj bio je 25-godišnji Marko Šandrk. Mostarac koji posljednjih 15-ak godina živi u Zagrebu na prvu zapreku je naišao na šestom pitanju te zatražio pomoć publike jer nije znao koja je riba, poznata i kao crnorep, čest ulov naših ribara. Mogao je birati između ušate, nosate, grlate i prsate. Publika mu je sugerirala da se radi o ušatoj, što se pokazalo i točim odgovorom. 

Džokera pola-pola Marko je tražio na pitanju za 2500 eura. Pitanje je glasilo: "Kako se zove nekoć popularni program zasnovan na sviraču MP3 datoteka hrvatskog programera Tomislava Uzelca?" U ponudi su bili ICQ, Napster, Winamp i Netscape. Ostali su odgovori Winamp i Netscape, a Marko se odlučio za Winamp, što je i bio točan odgovor.

 

Na 11. pitanju Marku je zatrebala pomoć džokera zovi. Pitanje za 10.000 eura glasilo je: Tko od svoje četrnaeste piše dnevnik koji je bio polazna točna za memoare "Zelena svjetla"? Benedict Cumberbatch, Jared Leto, Matthew McConaughey ili Woody Harrelson? Džoker nije znao odgovor, pa je Marko ponudio ono što je on mislio da bi moglo biti točno: Matthew McConaughey. Ovaj odgovor na kraju se pokazao točnim. Natjecatelj je otvorio i 12. pitanje, no odustao je te kući odnio iznos od 10.000 eura.

Posljednji ovotjedni natjecatelj Frane Puklin iz Zagreba imao je samo toliko vremena da se predstavi, a svoje će znanje pokazati u idućoj emisiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije