Glazbenik

Neobične navike Vlahe Arbulića koje bi mogle koristiti i vama: Prvih sat vremena u danu šuti, a iza 17 sati ne jede

30.05.2021.
u 12:12

Glazbenik Vlaho Arbulić uvijek traži ono dobro u ljudima te smatra da je naše viđenje drugih odraz onog što nosimo u sebi

1. SAT VREMENA ŠUTNJE

Prvih sat vremena u danu provedem u šutnji bez mobitela i ikakve komunikacije, sam sa svojim mislima. Zato ustajem rano i taj prvi sat najčešće provedem u tjelovježbi, što nas vodi do broja 2 na ovom popisu, piše Ordinacija.hr. 

2. REDOVAN TRENING

Kad kažem redovan, zbilja ga smatram rutinom bez iznimke. Trening mi nikada nije bio sredstvo za estetske ciljeve, zato u mojoj disciplini nema razlike tijekom godine, nema priprema za ljeto i sličnih obrazaca. Treninzi i fizičke aktivnosti sastavni su dio mog života praktički od rođenja pa je trening puka potreba mom nemirnom duhu i tijelu. Spomenuo bih i istezanje – iznimno bitan dio treninga za koji priznajem da nisam uvijek bio discipliniran. Ali godine dolaze i treba spriječiti eventualne ozljede i zadržati mobilnost.

3. VRIJEME S OBITELJI

Najčarobniji dio dana, ono kad ne znaš izraziti zahvalnost za ono što imaš pod svojim krovom. Ovo vrijeme također nastojimo provesti bez distrakcija ikakvih ekrana.

 

Foto: Goran Čižmešija

4. VEČERNJI POST

Nastojim ne jesti navečer. Idealnim mi se pokazala večera oko 17-18 sati. Danas postoje razni trendovi u prehrani, a ovakva večera nije sastavni dio niti jedne dijete, već proizlazi iz mog osobnog iskustva i reakcije tijela.

5. MOLITVA S LUCOM PRED SPAVANJE

To je naš mali ritual od njezina prvog dana. Najljepši način za iskazati zahvalnost za sve što imamo i prepustiti u Božje ruke sve što dolazi.

 

6. GLAZBA

Glazba mi je i posao pa mi je jako bitno da uspijem odvojiti nešto vremena za iskrenu i sirovu inspiraciju nevezanu za ikakve projekte koje trenutačno radim.

7. DOMAĆA HRANA

Hranim se raznoliko i sva hrana koju nabavljam je iz organskog ili domaćeg uzgoja.

8. INTIMA

Ne vidim da ljudi baš pišu o ovome, ali to je jako bitan faktor tjelesnog zdravlja i zdravlja svakog odnosa. Odvojite vrijeme za intimu sa svojim partnerom. Intima dolazi u raznim oblicima i ne smije je se zanemariti neovisno o poslu, dobi i djeci.

9. RAZGOVOR S MAJKOM

Svaki dan nastojim se čuti s mamom. Poseban je osjećaj tih par minuta biti dijete uz sve obveze odraslog čovjeka. Mama je, uz najboljeg prijatelja, najjača poveznica koju imam s iskonskim sobom i referencija za životni put.

10. RAZUMIJEVANJE ZA LJUDE

Nastojim uvijek vraćati fokus na dobro u ljudima. Svakodnevno se susrećemo s neslaganjima i nepravdom. Naučio sam da način na koji gledamo na ljude i na koji način interpretiramo njihova djela, i dobra i loša, je odraz nas samih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije