Bolest

Oliver: Idem na pretrage, odlično se osjećam

Duško Marušić Čići/PIXSELL
25.08.2017.
u 08:32

Pjevač je potvrdio da mu je pronađeno tumorsko tkivo na plućima. Oliver nikada nije tajio da mu je jedini porok pušenje, a i priznao je kako mu je krivo jer je dvaput prestajao pa počeo pušiti.

 

– Dobro sam, idem na pretrage i to je to. Odlično se osjećam – rekao nam je splitski glazbenik Oliver Dragojević na naše pitanje o vijesti koja se rapidno proširila medijskim prostorom – da je pjevač u zabrinjavajućem zdravstvenom stanju te da ima karcinom pluća. 

Kako je prenio portal 100posto.hr, 69-godišnji pjevač boluje od teškog oblika bolesti pluća, što su neslužbeno doznali iz splitskog KBC-a.Oliver već neko vrijeme odlazi onamo na kontrole i obavlja preglede, a kažu da je i prilično oslabio. Oliver pak ne skriva da je bolestan, no zvuči optimistično.

Naime, proslavljeni glazbenik i pjevač brojnih hitova nikada nije tajio da mu je jedini porok pušenje, a nedavno je i priznao kako mu je krivo jer je dvaput prestajao i isto toliko puta počeo pušiti. Za spomenuti portal Oliver je rekao da njegova bolest nije prouzročena dimom, nego starošću.

U intervjuu koji je potkraj lipnja dao za Novi list, na pitanje ima li nekih strahova, primjerice od bolesti, rekao je: – Imam strahove od nepravde, strahove od nedaća, strahove od nekih globalnih stvari na koje ne možemo utjecati, imam strahove kao i svi drugi ljudi. Pjevač je poznat i po tome što ljeti uvijek uzima stanku od koncerata te uživa s obitelji. No ovog ljeta plan je bio drukčiji: – Ljetnu pauzu uvijek sam počinjao nakon Splitskog festivala koji je početkom srpnja. Iako na Splitskom festivalu ne pjevam već dvadeset godina, organizatori su se naviknuli na to i nitko me nakon termina Splitskog festivala više ne zove. To mi je odlično. Idem u Velu Luku dva-tri mjeseca, kako kad, budem puno sa svojom obitelji – žena, dica, unuci, neviste, ima nas milijun – tamo se družimo, kupamo, lovimo ribu, uživamo. Tako im nadoknađujem što me često nema kod kuće zbog putovanja i koncerata tijekom godine – rekao je za Novi list, a za časopis Story prošle je godine u intervjuu izjavio: – Dok se nisu rodili unuci, nisam primjećivao kako vrijeme brzo prolazi. Kad ih gledam kako rastu, to me asocira na pšenicu koju posiješ prije Božića i onda iznikne kada treba. Stvarno vrijeme leti. Za neke si stvari sam kriv što ih nisi napravio, a trebao si. Znam da mogu mnogo više i hvata me panika da neće biti vremena. Ne, nije ovo nikakva najava kraja, ali starijim se ljudima valjda to dogodi. Uđeš u tu neku dob i postanu ti važne minute i ure.

Oliver će u prosincu proslaviti 70. rođendan, a 2017. obilježava 50 godina svoje bogate glazbene karijere koja do sada broji tisuće i tisuće koncerata po Hrvatskoj i svijetu, 23 studijska albuma, brojne kompilacije te nagrade struke i publike. – Šta ste mislili da san umra – u svom je stilu Oliver rekao jučer ekipi 24sata, koja ga je odmah po objavi vijesti da je bolestan posjetila u njegovoj kući u Veloj Luci. Glazbenik izgleda dobro i nije smršavio, kako su neki nagađali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije