Glumac Miraj Grbić

Sarajevo će uvijek biti mjesto kojem ću pripadati, međutim, moj život je sada u Americi i volim ga takvog kakav jest

28.02.2016.
u 08:00

Zvijezda serija “Lud, zbunjen, normalan”, “Ruža vjetrova”, “Viza za budućnost”, sarajevski glumac Miraj Grbić živi, kako se to uvijek govorilo, američki san, a hollywoodski život, piše Večernji list BiH. Sa suprugom glumicom Marijom Omaljev već nekoliko godina nastanjen je u Los Angelesu, gdje rade na novim projektima. Imao je priliku surađivati s istaknutim hollywoodskim glumcima poput Toma Cruisa i Richarda Gerea... Njegova međunarodna karijera započela je filmom “Nemoguća misija 4” u kojem je imao jednu od važnijih uloga. Grbić je na velikom europskom castingu, koji je 2010. godine održan i u Sarajevu, oduševio producente i redatelja Brada Birda, koji su mu ponudili ulogu. Ostvario je uloge u sedam televizijskih serija, te u 18 igranih filmova, od kojih su najpoznatiji “Sve džaba”, “Halimin put”, “Duhovi Sarajeva”... Miraj govori o svom životu u Amerci, nakon što je teškom mukom odlučio napustiti Sarajevo.

Donio sam hrabru odluku

Sa suprugom Marijom Omaljev  glumi i predaje na dramskoj akademiji u “New York Film Academy” u Los Angelesu. Ovih dana popularni je “Čombe” ponovno zablistao i nasmijao Amerikance. Naime, u novoj reklami za jednu telecom kompaniju Grbić glumi odraslu bebu koju je par usvojio, a prethodno je nije vidio. Ova reklama nedavno je prikazana i u noći Super Bowla koji predstavlja najgledaniji televizijski događaj u SAD-u, a koji prati više od 100 milijuna gledatelja. Iako je prošlo više od pet godina otkako je Miraj sa suprugom Marijom donio odluku o preseljenju u Ameriku, i danas tvrdi kako je to bila hrabra i nadasve teška odluka. Bila je tim hrabrija jer se kao rezultat dogodila velika promjena u njegovu životu. “Kad smo se preselili i shvatili kolika je to promjena, tek je onda bila hrabrost donijeti odluku o ostanku u Americi. Sigurno da je teško bilo neko vrijeme dok čovjek ne shvati gdje je, kako stvari funkcioniraju i ne prihvati da mu je Amerika dom. Međutim, kada su se stvari sredile, uvidjeli smo oboje kako smo donijeli pravu odluku. Sada sam jako sretan što je sve ispalo ovako. Radimo punom parom, no ne kažem da nije bilo i teških dana, osobito na početku, ali se isplatilo. Znalo se i tulumariti ponekad, priznaje Miraj. Družio sam se s Goranom Višnjićem, a tada sam i zasvirao malo na gitari, otkriva Miraj. O povratku u Sarajevo Miraj ne razmišlja, a za takvo što ima i razloga. Prilikom donošenja odluke o odlasku u Ameriku uložio sam prilično puno energije, a i dosta sam vremena potrošio intenzivno razmišljajući o tome. Nisam želio ništa odlučiti ishitreno. Sarajevo će uvijek biti mjesto kojem ću pripadati, tamo su moji korijeni. Međutim, moj život je sada u Americi i volim ga takvog kakav jest”, kaže Miraj.

Želio postati glazbenik

Tako danas govori popularni “Čombe” koji se želio baviti glazbom, a postao je glumac. “Kao dijete bio sam živahan i nemiran. Sjećam se kako su u vrtiću imali mnogo problema jer nisam htio spavati poslijepodne. Ali nije samo to bio problem sa mnom. Poslije nekog vremena roditelji su me ispisali iz vrtića pa me je odgajala baka. On priznaje kako nije poput većine kolega želio biti glumac. Svirao sam gitaru i mislio da ću biti veliki gitarist. Bavio sam se borilačkim vještinama i tražio se na sve strane. Pred kraj srednje škole počeo sam redovito posjećivati kazalište. U kazalištu sam se jednostavno počeo osjećati kao kod kuće. I tada sam odlučio upisati glumu. Roditelji nisu bili najzadovoljniji mojom odlukom, ali kada su vidjeli kako je to nešto što me čini sretnim, te da želim raditi ono što volim, bili su mi velika potpora. Danas je to svakako i moja supruga. Jedno drugome smo vjetar u leđa”. Tijekom dugogodišnje karijere Miraj je imao priliku tumačiti mnoge glavne uloge, ali ovdašnja publika ipak ga najviše prepoznaje kao Čombeta iz serije “Lud, zbunjen, normalan”. “Svaka je uloga važna. Čombe mi je jako drag jer sam se sjajno zabavljao glumeći tog lika. Televizija je takav medij da te kao glumca približi širokim masama. Dolaziš im u kuću, ne moraju nikuda ići kako bi te gledali, tako da mi je uloga Čombeta donijela popularnost i drago mi je što je publika u ovom turbulentnom vremenu u prilici nasmijati se i opustiti uz tu seriju. To nam je posao. Što se angažmana tiče, gluma je maraton. Svaka uloga mora biti bolja od prošle, jednostavno, ključ je stalno razvijati se, barem ja tako mislim”, ističe Miraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije