NOVA KRIZA

Sindikati tuže Vladu HNŽ-a zbog neisplaćenog regresa

lauš
27.07.2010.
u 07:29

Vlada HNŽ-a Sindikatu osnovnih škola još duguje dio regresa za 2008. Cijeli slučaj će sada dobiti sudski epilog

Ovih dana Sindikat osnovnih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku podnio je tužbu protiv Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Kako nam je rekao predsjednik spomenutog sindikata Slavko Lauš, radi se o sporu oko isplate regresa iz 2008. godine. - Veći dio toga regresa je isplaćen, ali ostao je dug od 115 maraka svakome članu sindikata. Prije mjesec dana spremili smo dopis Vladi da se očituje o ovom problemu, ali nikakav odgovor nismo dobili. Logično je da sada pravdu tražimo preko suda, rekao nam je Lauš. Dodao je da ga ovakvo ponašanja Vlade HNŽ-a iznenađuje jer su u posljednje tri godine imali dobru komunikaciju. - Ovdje se ne radi o nekom velikom iznosu, zbog čega je ponašanje vlasti još čudnije. Tužbu će podnijeti i dio bošnjačkog sindikata osnovnih škola. Tužbu podnosimo u ime 614 članova našega sindikata, precizirao je naš sugovornik. Zanimljivo je kako tužba neće biti podnesena samo na sudu u Mostaru nego i na sudu u Čapljini i Konjicu. Na ovim sudovima je znatno manja gužva nego u Mostaru, tako da bi i proces trebao brže doći na red i riješiti se.

- S obzirom da su se naši pravni zastupnici odlučili na ovakav način rada, očekujemo da će slučaj biti riješen veoma brzo. Osim ovoga, sada ćemo tražiti i kamate na ova dugovanja, a Vlada će vjerojatno na kraju biti dužna i platiti sudske troškove. Kolektivni ugovor je jasan i nema sumnje da ćemo dobiti ovaj slučaj. Samo ne znam zašto nam svima ovo treba, odnosno zašto se ovaj dug nije mogao redovito isplatiti, zaključio je Lauš.

Iz županijske Vlade su nam kratko rekli kako pravosudne institucije trebaju raditi svoj posao i da će sud imati zadnju riječ u ovom slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?