daba mora pasti

Sirijska vojska pod svaku cijenu želi osvojiti Qusair

hassan, sirija (1)
VL
02.06.2013.
u 13:18

Sirijska vojska danas, potpomognuta libanonskim borcima Hazbollaha, kreće u osvajanje još jedne pobunjeničke utvrde

Od ranih jutarnjih sati sirijska režimska vojska odana Bashar Al-Assadu teškim topnistvom i avijacijom raketira položaje pobunjenika oko sela Daba koje se nalazi sjeveroistočno od grada Qusaira, te grupira svoje snage.

Sirijska vojska, bez obzira na pritisak međunarodne zajednice, koja od režima u Damasku traži da odmah prekine sve vojne aktivnosti na podružju Qusaira zbog moguće humanitarne katastrofe, pod svaku cijenu želi osvojiti to izuzetno strateški vojno važno područje jer njegovim bi zauzimanjem  nanjeli još jedan veliki udarac pobunjenicima koji su sami priznali da je za njih gubitak Qusaira velika prekretnica u ovom krvavom ratu te pružaju žestoki otpor sirijskoj vojsci potpomognutoj borcima libanonskog Hazbollaha.

- Daba danas mora pasti u naše ruke i nadam se do navečer ćemo uspijeti ući u to selo i prekinuti sve veze pobunjenika  između grada Qusaira i područja Albuayda Al Sharkiye, kazao je za Večernji list časnik sirijske vojske Muhamed Abu Ali koji je naredio svojim vojnicima da pojačaju topničku vatru na položaje koje se nalazi sjeverno od sela Daba.

- Koliko je za njih Qusair strateški važan pokazuje i to kako svim silama iz Libanona pokušavaju dovući pomoć u ljudstvu i naoružanju. Danas se naša vojska na granici s Libanonon, kod mjesta Arsal, sukobila sa 150-ak naoružanih boraca koji su pokušali ući na Sirijski teritorij. Prema njihovom priznanju, poginulo je 38 boraca, među njima i Libanonaca, istaknuo je časnik Muhamed Abu Ali koji nam je naredio, nakon nekoliko granata koje su pale u našoj blizini, da se sklonimo na sigurno jer kad oni krenu u ofenzivu bit ćemo zasuti kišom granata.

I dok smo razgovarali sa sirijskim časnikom, sirijski MIG-ovi i topništvo nisu prestali djelovati niti sekunde što je naznaka da će sirijska vojska danas, potpomognuta libanonskim borcima Hazbollaha, krenuti u osvajanje još jedne pobunjeničke utvrde.

>>Večernjakov novinar u sirijskom labirintu vojnih tunela

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?