KUP BIH

Široki neće čuvati 2:2, želi pobjedu na svom stadionu

SIROKI
Tomo Milićević
10.11.2010.
u 14:12

Bandović i Džidić izvan stroja, Šilić pod velikim upitnikom. Wagner uvjeren u pobjedu svoje momčadi, a ostavke u Sarajevu podnijelo petero članova Upravnog odbora i dva direktora

Kratko je bilo vrijeme za analizu pobjede Širokoga Brijega protiv Sarajeva na Pecari, jer već danas slijedi “repriza”, uzvratni susret Kupa BiH s istim protivnikom na istoj bojišnici. Ipak, ne baš istom, jer obilna kiša natopila je travnjak kao spužvu. A sve lijepo s nedjeljne dojmljive utakmice malo su zasjenili neodgovorni pojedinci isticanjem nacističke zastave na tribinama. Trener Ivo Ištuk i nogometaši pokušavaju misli usmjeriti samo na igru i pripreme za susret.

Naporan ritam

- Bit će jako teško. Važna je i psihološka priprema. Imamo malu rezultatsku prednost iz prvog susreta, te domaćinsku prednost. Pobjednika može odlučiti pogreška ili inspiracija pojedinca, rekao je još nakon nedjeljne utakmice trener domaćih, koji mora kalkulirati i oko sastava momčadi, svjestan da je ritam srijeda - nedjelja ostavio traga na pojedincima. Sigurno neće moći računati na već duže ozlijeđene vratara Bandovića i napadača Antu Pinjuha, te braniča Ivicu Džidića, koji je nakon jednog dvoboja s Vučinom Šćepanovićem u 21. minuti morao u svlačionicu. Pukao mu je mišić i čeka ga duža stanka. Dalibor Šilić ozlijeđen je nakon dvoboja s istim Šćepanovićem još na Koševu. I njegov nastup pod velikim je upitnikom. Svi ostali spremni su i odlučni izboriti prolaz.

- Hvala Bogu, potpuno sam ozdravio. U nedjelju sam postigao pogodak, želja mi je to ponoviti i danas. Naravno, ako mi trener ukaže povjerenje, kaže Argentinac Juan Manuel Varea.

- Optimist sam glede ukupnog pobjednika. Bit će to Široki Brijeg, uvjeren je dobro raspoloženi Wagner, redovito odličan na utakmicama protiv Sarajeva. Goran Zakarić u nedjelju je proslavio (tek) osamnaesti rođendan. Dobro je igrao, ali je nakon sat vremena prepustio mjesto upravo Varei. Zakarić misli kako će Široki proći u regularnih 90 minuta, bez jedanaesteraca.

Ostavke u Sarajevu

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora nogometnog kluba Sarajevo, koja je izazvala puno bure ostavke su podnijeli doskorašnji prvi čovjek vlade koševskog premijerligaša Zijad Blekić, te članovi UO Mustafa Dučić, Vlastimir Mijović, Rešid Muratović i Sead Bašić. Povlačenje iz rada bordo kluba u pismenoj formi potvrdio je izvršni direktor Adnan Džemidžić, a odstupio je i direktor marketinga Rešid Muratović, koji je ujedno obavljao dužnost člana UO. - Petero članova Upravnog odbora i dvojica klupskih direktora istaknuli su da su njihove ostavke neopozive. Sjednica je praktično završena u trenutku kada je direktoru kluba Nihadu Baljku pozlilo. On je nakon gubitka svijesti upućen u Centar urgentne medicine koji je napustio nakon ukazane liječničke pomoći i terapije. Baljak se dobro osjećao u utorak, rekao je predsjednik Skupštine FK Sarajevo Adnan Hadžimuratović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije