Košarka

Široki počinje pripreme s mladima

Široki
06.08.2012.
u 11:43

Momčad će odigrati niz pripremnih susreta, te nastupiti na nekoliko turnira

Košarkaši Širokog službeno će danas započeti pripreme kada će trener Ivan Velić i njegovi pomoćnici Damir Vujanović i Mate Brekalo započeti s pripremama i testiranjem uglavnom mlađih košarkaša.

Ogledni susreti

Prvih sedam dana bit će angažirani tek trojica seniora Josip Bilinovac, Mario Novak i Boris Barać. Tjedan dana poslije počet će i ostali, osim onih koji budu izravno nastupali s reprezentacijama u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. (Ramljak, Naletilić, Planinić i Peršić). Tijekom prvoga radnog i trenažnog tjedna, trener Ivan Velić imat će i skupinu igrača koji kao i svake godine stižu na probe. Do početka regionalne ABA lige, koja ove godine kreće ranije nego prijašnjih sezona 29. rujna, Širokobriježani će igrati više oglednih utakmica, te imati i nekoliko turnirskih nastupa. Prve utakmice odigrat će početkom rujna, a nakon toga slijedi odlazak na pripreme u Poreč. Bit će dosta provjernih utakmica, a završno snimanje momčadi bit će Memorijalni turnir u Širokom Brijegu 20. rujna, kada će se momčad u cijelosti iskristalizirati. Proteklih dana mnogo se pričalo o odlascima i dolascima košarkaša. Uz igrače koji su već poodavno našli nove angažmane Vladović, Collins, Pilepić, trakavica oko angažmana Ramljaka i Planinića u nove klubove se i dalje nastavlja. No, kako sada stvari stoje, izvjesno je kako će i jedan i drugi i sljedeće sezone nositi majicu KK Širokog.

Neozbiljne ponude

Ponude pojedinih klubova nisu ozbiljne i u klubu zasigurno na njih neće reagirati i procjena je kako bi i jedan i drugi igrač više postigli ako bi i sljedeće sezone nosili majicu KK Širokog. Trener Ivan Velić njihovim ostankom imao bi dosta solidnu momčad, s tim što ističe, kako bi mu na poziciji trice i četvorke trebao po jedan igrač. U svakom slučaju vremena za spremanje i uigravanje momčadi ima dosta, a za angažiranje novih igrača definitivno se još ne može reći kako je gotovo, a pogotovo što su u tijeku pripreme, a za koji dan i nastupi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U svakom slučaju s početkom priprema za Široki će danas početi nova sezona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije