KONVENCIJA

Snaga Hrvata poručila: Novi ustav u sljedeće 4 godine

KONVENCIJA
Stojan Lasić
11.07.2010.
u 15:33

Martin Raguž je kazao da želi bolju jednakopravnu BiH bez dvojakih standarda za Hrvate

-Sljedeće izbore za četiri godine dočekat ćemo s novim ustavom. Presudno je za sudbinu naroda i države tko će sjediti za stolo, imenom i prezimenom, koja stranka i koja politika će zastupati Hrvate u BiH u ovoj reformi Ustava. Siguran sam da je ova koalicija u stanju dostojno, uporno i argumentirano braniti interese Hrvata jer smo to i dokazali preko svih naših dosadašnjih djelovanja, kazao je tijekom održavanja programske konvencije Hrvatske koalicije HDZ 1990. - HSP BiH predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Borba protiv korupcije

Govoreći o korupciji u pojedinim strankama u BiH, Ljubić je kazao kako ni sami nisu anđeli, ni red siromašne braće. -Nitko od nas ne živi u samostanu, svi imamo odgovornost za vlastitu egzistenciju i egzistenciju obitelji, međutim motiv ove politike nije obogatiti se od nje, pa čak ni živjeti od nje, nego učiniti nešto korisno za zajednicu, narod, državu, kazao je Ljubić. Kandidat za člana Predsjedništva koalicije “Snage Hrvata” Martin Raguž je poručio da će se ova koalicija boriti protiv daljnjeg genocida i nepravde nad Hrvatima u BiH. - Nećemo dopusti da se odnosi u BiH svedu na trajnu relaciju Sarajeva i Banje Luke i gluhu podjelu ove zemlje između Srba i Bošnjaka s prijetnjom nestanka Hrvata kao političkog naroda, kazao je Raguž. Istaknuo je kako se dugo pričalo da Hrvati ne znaju što hoće. -Danas je jasno da želimo ovu zemlju kao demokratsku europsku zemlju u kojoj će prava pojedinca i svakog naroda biti izjednačena, u kojoj neće biti dvojakih standarda, koja će biti federalno uređena FBiH i sastavljena od više federalnih jedinica, kazao je Raguž.

Luđačka košulja

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić je, osvrćući se na Daytonski sporazum, kazao da se radi o luđačkoj košulji koja je tada obučena Hrvatima. -Vjerovali smo da će nakon uspostave mira u BiH taj sporazum donijeti i pravdu, no nažalost još uvijek nismo skinuli luđačku košulju. Ne samo da je nismo skinuli nego nas ta košulja sve više i više steže. Položaj Hrvata, kako je vrijeme odmicalo, iz dana u dan sve se više pogoršavao, a ustavna pozicija slabila. Snaga Hrvata - koalicija HDZ 1990. - HSP želi snažno odgovoriti na taj ustavno-pravni izazov. Znali smo zaustaviti taj negativni trend i možemo hrvatskom narodu vratiti jednakopravnu ustavnu poziciju, poručio je Jurišić.

Osim ustavnih promjena, ova koalicija u svom programu ističe jačanje gospodarstva, podizanje socijalne politike, kao i oštru borbu protiv kriminala. Na predstavljanju izbornog programa bilo je oko tisuću članova i simpatizera ove koalicije, a sve je započelo mirnim mimohodom od Trga hrvatskih velikana na Rondou do dvorane na Bijelom brijegu u kojoj je upriličeno predstavljanje programa. Mimohod je predvodio Martin Raguž. U zabavnom dijelu nastupio je Giuliano.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?