Kramarić:

Ako bude potrebno, stat ću i na gol umjesto Subašića

Kramarić
21.05.2016.
u 14:38

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se jučer i započela s pripremama za Europsko prvenstvo koje 10. lipnja počinje u Francuskoj. Izbornik Čačić na pripreme je pozvao 27 igrača, a na konačnom popisu naći će se 23 imena. jedan od onih koji se nadaju da će se na njemu naći je i Andrej Kramarić.

- Hvala svima koji su me podržavali kroz karijeru. Ovo su lijepi dani, pripremam se za svoj najveći događaj u karijeri, premda sam bio i na velikim natjecanjima mlađih kategorija. Lijepo je okupiti se i pripremati glavu za tako važan događaj, prednosi HNSizjave hrvatskog napadača.

Krama je svjestan da se mora dres natopiti znojem kako bi osigurao mjesto u zrakoplovu za Francusku.

- Konkurencija je u napadu velika, to se zna, a na meni je da radim i igram onako kako sam igrao u završnici sezone i zbog čega mogu slaviti na tri kolosijeka - s Leicesterom, Hoffenheimom i Hrvatskom. Naposljetku će izbornik odlučiti, a meni je izuzetna čast i ponos igrati za Hrvatsku. Mijenjat ću i Subašića ako treba.

Hrvatska igra u skupni s Turskom, Češkom i Španjolskom, a prvu utakmicu protiv Turaka igramo 12. lipnja u Parizu.

- Znam ih, tehnički su potkovani, ali ne bih volio izdvajati pojedince jer na kraju igra cijela momčad. Svi bismo im voljeli uzvratiti za 2008. godinu, ali moramo biti koncentrirani i bitno je da prođemo skupinu. Tada je sve moguće.

Sutra momčad odlazi na prvi dio priprema u Sveti Martin na Muri. Protiv Moldavije igra se 27. svibnja u Koprivnici, pa slijedi odlazak na drugi pripremni dio u Rovinj te utakmica sa San Marinom u Rijeci (4. lipnja). 

- Možda će biti lakše s njima, a važno je ne umoriti se i ostati svjež za prave utakmice. Treba ulaziti u šanse, postizati golove i napuniti se samopouzdanjem, a i igrači i treneri vole kad je teško odlučiti o početnoj postavi jer se svi bore za svoje mjesto.

Francuska je za nas sretno mjesto, tamo smo 1998. godine na SP-u osvojili broncu.

- Sjećam se toga, pogotovo polufinala s Francuskom, nisam ni vidio francuske golove dok smo slavili hrvatsko vodstvo. Tamo se vraćamo, osjećamo pozitivnu energiju. Osnovni je cilj proći skupinu, a budemo li pravi, možemo i protiv najtežih suparnika. Motiva neće nedostajati, trebat će i malo sreće, odlučivat će sitnice i detalji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije