Džeko je BiH doveo u vodstvo u 28. minuti

BiH i Belgija remizirale rezultatom 1:1, Sušić zadovoljan bodom

džeko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.10.2014.
u 23:08

Sušić je uvjeren da na proljeće osvaja šest bodova protiv Andore i tri protiv Cipra. BiH u tri utakmice ima dva boda

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. između nogometnih reprezentacija BiH i Belgije završena je rezultatom 1:1.

Pogodak za BiH postigao je Edin Džeko u 28., a strijelac za Belgiju bio je Radja Nainggolanu 51. minuti.

Nogometaši BiH osvojili su drugi bod u kvalifikacijama, nakon remija s Walesom. Susret je protekao u izjednačenoj igri. Belgijanci su imali nešto više loptu u svom pobjedu, ali su izabranici Safeta Sušića borbenom igrom uspjeli remizirati s favoriziranim proitivnikom. 

Odmah na početku utakmice koja se igrala na ''Bilinom polju'' u Zenici oba tima su pokazala da žele doći do punog plijena. Već u prvim minutama gledatelji su mogli vidjeti nekoliko prilika za postizanja gola.

U prvih dvadesetak minuta prilike su se smjenjivale na obje strane, ali pogodaka nije bilo. U 25. minuti odličan, ali neprecizan šut prema belgijskom golu uputio je Sušić.

Pogodak za vodstvo BiH nakon odlične akcije i asistencije Miralema Pjanića postigao je Edin Džeko u 28. minutu susreta, preciznim udarcem sa desetak metara.

Do kraja utakmice Belgija je imala dvije prilike za izjednačenje, ali je rezultat ostao nepromijenjen zahvaljujući dobrim obranama Asmira Begovića. 

BiH nakon tri kvalifikacijske utakmice ima dva osvojena boda.

"Čestitam igračima na izuzetno dobroj igri i velikom naporu koji su uložili kako bi parirali super jakoj reprezentaciji Belgije. Oni su uz Argentinu najjača reprezentacija protiv koje smo do sad igrali. Treba imati u vidu da smo mi prije nekoliko dana imali tešku utakmicu u Cardiffu, dok su oni igrali lagan meč protiv Andore. Ja sam pred utakmicu rekao da ne bih bio zadovoljan bodom, ali nakon večerašnjih devedeset minuta, ipak trebam i moram biti zadovoljan", izjavio je Sušić.
U idućem kolu, 16. studenoga, Zmajevi će na noge neugodnom Izraelu koji se večeras "zagrijavao" protiv Andore.
"Već sam rekao da je Izrael opasniji od Walesa sa kojim smo nedavno igrali. Imaju jako dobru ekipu i željni su nastupa na velikom natjecanju. Ako mi uzmemo tamo bod uz pobjedu nad njima u Zenici uradit ćemo pola posla. Mi na proljeće imao šest sigurnih bodova sa Andorom, kao i vjerojatno tri na Cipru u posljednjem kolu s obzirom da će oni do tada ispasti iz svih kombinacija za plasman na Europsko prvenstvo", dodao je Sušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije