Micah Richards

Bivši reprezentativac: Ja se ne bih uvrijedio na riječ 'crnac'

micah richards
09.12.2020.
u 11:18

Bivši engleski reprezentativac Micah Richards komentirao je sinoćnje događaje na utakmici PSG-a i Basaksehira koja je prekinuta u 14. minuti.

Igrači su odlučili napustiti teren u 14. minuti susreta u znak prosvjeda protiv četvrtog suca Rumunja Sebastiana Coltescua. On je pomoćnog trenera Basaksheira Pierrea Achillea Weboa nazvao  "negru" (crnac na rumunjskom), a onda je glavni sudac isključio Kamerunca zbog prigovora. Situaciju je komentirao i Richards koji je u karijeri igrao za Manchester City, Fiorentinu i Aston Villu.

- Da sada netko uđe u ovu prostoriju i kaže "crnac" ili "onaj crnac", ne bih se uvrijedio. Lako je lijepiti etikete ako ne znate kontekst u kojem je nešto rečeno - rekao je Richards pa objasnio:

- Prema onome što smo vidjeli, teško mi je etiketirati četvrtog suca jer ne znam kontekst u kojem je to rekao. U Rumunjskoj riječ "negru" znači crno. Ne možemo znati da je on to rekao zato što je rasist.

Dodajmo i da je Micah, koji danas radi kao komentator na CBS-u, ovim je izjavama izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije