ženski nogomet

Brotnjo želi u Premijer ligu

23.07.2020.
u 20:00

Nogometašice Brotnja u subotu očekuje polufinalna utakmica doigravanja za prvaka 1. lige Federacije BiH. Ako Čitlučanke pobijede u subotu (17 sati) ekipu Fortune iz Živinica, igrale bi finale prvenstva protiv bolje ekipe iz susreta Libero - Sana. Prvak natjecanja ostvaruje plasman u žensku Premijer ligu BiH, što je najviši stupanj natjecanja u ženskom bh. nogometu, piše Večernji list BiH. 

Već ostvarivale cilj

U taboru Brotnja vlada optimizam pred važnu utakmicu. Čitlučanke očekuje neugodan protivnik.

- Mi smo klub koji postoji tek nekih pet godina i mlada smo ekipa koja gura prema naprijed od samoga početka. Prvo nam je cilj bio 1. liga Federacije BiH, to smo uspjeli radom i trudom prošle godine. Kako kažu, ne živi se na staroj slavi i mi nismo stali na tome, radimo, mukotrpno treniramo i došli smo tu gdje jesmo, doigravanje za Premijer ligu BiH. To je za veliki iskorak što se tiče nas djevojaka, kluba i samim time i malog mjesta Brotnja. Ambicije su velike, očekivanja također, a kažu nada umire posljednja, tako da ćemo vidjeti kako će sve završiti. Utakmica protiv Fortune bit će teška, ali vjerujem da smo ekipa koja joj može parirati i dat ćemo svoj maksimum. Ostavit ćemo srce na terenu kako bismo ostvarili svoj cilj. Želim sreću kako Fortuni tako i Sani iz Sanskog mosta i Liberu iz Goražda. Neka najbolji pobijedi i zasluženo uđe u viši stupanj natjecanja - izjava je Nikoline Barbarić, kapetanice Brotnja, koja je i trenerica kadetkinja u klubu.

Brotnjo je već ostvarivao cilj u prethodnim sezonama, a to ovoj ekipi može dobro doći u doigravanju gdje odluka o pobjedniku pada u samo jednoj utakmici.

Ekipa oslabljena

Ipak, ekipa ima stanovitih problema pred neugodno gostovanje. Ekipa ima nekoliko izostanaka. Roditelji igračica ne odlučuju se tek tako pustiti svoju djecu u Živinice, gdje epidemiološka situacija nije baš idealna. Osim toga, nekoliko igračica nalazi se na sezonskom radu, pa struka ni na njih neće moći računati.

- Mi smo redovito trenirali i pripremali se za ovo doigravanje u proteklih mjesec i pol dana. Smatram kako imamo 15-ak nogometašica na koje možemo ozbiljno računati na ovoj utakmici. Istina, malo smo oslabljeni pred ovu utakmicu, ali opet ćemo dati sve od sebe kako bismo izborili finale doigravanja za prvaka i ulazak u Premijer ligu.

Fortunu ne poznajemo najbolje, protiv ove ekipe nikad prije nismo igrali, ali dat ćemo sve od sebe. Pobjednik će biti odlučen u samo jednoj utakmici, što također može biti nezgodno, ali ne preostaje nam ništa drugo nego dati svoj maksimum - kazao nam je Dane Bevanda, predsjednik Ženskog nogometnog kluba Brotnjo Čitluk. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije