NASTAVAK KVALIFIKACIJA

Dalić: Ako sutra ne napravimo korak prema Euru, bit će velikih problema

zlatko dalić
Borna Jaksic/PIXSELL
14.10.2023.
u 18:50

- Svjesni smo da moramo bolje. Nemoguće je imati stalno pobjede i vrhunske rezultate. Ovaj put se poklopilo, ali neću tražiti alibi u izostancima. Jednostavno, protiv Turske nismo bili dobri i moramo se iskupiti.

Hrvatska reprezentacija sutra u 20:45 igra s Walesom utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Susret u Cardiffu najavili su izbornik Zlatko Dalić i veznjak Mateo Kovačić. Naš je reporter na licu mjesta i mogli ste uživo gledati prijenos konferencije za medije.

Prvo je na pitanja odgovarao Mateo Kovačić.

- Od Hrvatske se uvijek očekuje dobar nogomet i dobri rezultati. Od sebe očekujemo da smo dobri i pobjede. Nekad se dogodi da izgubiš, ali sada imamo priliku pokazati pravo lice i odigrati dobru utakmicu - rekao je Mateo Kovačić pa odgovorio što moramo popraviti u odnosu na Turske.

- Loše smo otvorili. Skoro smo odmah primili gol, Livaković je branio fenomenalno. Krenuli smo loše, a bili neefikasni prema naprijed. Nije bilo dobro, ali sutra imamo priliku pokazati pravo lice.

 

 

Kakvu utakmicu očekuje?

- Borbenu jer ako ne uđeš kako treba, oni te kazne. Posebno jer je njima sutra utakmica na sve ili ništa. Kvalitetni su, bit će publika iza njih i to će biti teška utakmica. No, imali smo dosta teških utakmica i jedva čekamo sutra istrčati i pokazati pravo lice.

Zatim je riječ dobio Zlatko Dalić.

- Najvažnije je da imamo sve u svojim rukama. Svjesni smo da smo protiv Turske bili loši i ne smijemo to ponoviti, posebno prvo poluvrijeme. Cijenimo Wales, uvijek je s njima borbeno. Bit će agresivni, publika je na njihovoj strani i moramo znati odgovoriti - rekao je Dalić.

Hoće li biti puno promjena u momčadi?

- Neće biti puno promjena. Razmišljam što napraviti. Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a mogućnosti nešto drugo. Tako da smo u napadu ostali na dvije opcije - Musa i Beljo. Vidjet ćemo hoćemo li raditi neke promjene. Iskreno, nemam puno izbora. Nešto ćemo napraviti i nadam se da će biti dobar rezultat. Ako ne, imat ćemo puno problema.

Hrvatska nikad nije osvojila Euro, konstantirali su strani novinari.

- Naš prvi cilj je plasirati se. Uvijek idemo korak po korak. Bili smo u finalu Svjetskog prvenstva, naša je ambicija velika i želimo nešto napraviti. No, ne bih išao tako daleko, sada razmišljamo samo o tome kako se plasirati - rekao je Dalić pa se okrenuo utakmicu.

- Svjesni smo da moramo bolje. Nemoguće je imati stalno pobjede i vrhunske rezultate. Ovaj put se poklopilo, ali neću tražiti alibi u izostancima. Jednostavno, protiv Turske nismo bili dobri i moramo se iskupiti. 

Ivan Perišić je teško ozlijeđen.

- Zaista velika šteta, on je bio jedan od naših najvažnijih igrača i uvijek bi imao dan kada bismo se mučili. Bez njega je jako teško i to je veliki gubitak za nas, puno će nam nedostajati. Očekujem ga jako brzo, a to je nekih šest mjeseci. Očekujem da ćemo izboriti Euro i da će on biti s nama. On je možda i naš najvažniji igrač.

Je li Livaković uzdrman nakon kiksa protiv Turaka?

- Livaković ima našu punu podršku. Dogodi se takva greška, to je normalno i svjestan je toga. Ne mislim da će to utjecati na njega, ima dosta iskustva. Spremni smo na duge lopte, moramo što manje raditi prekide.

Što će tražiti od igrača?

- Da popravimo tu agresiju. Stajali smo daleko od igrača, stajali preširoko i nismo ništa stigli. Najvažnije da bude veća agresija i da imamo bolji raspored, da smo kompaktniji.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije