sarajevski derbi Željezničar dominirao, šok-terapija koja se željela postići postavljanjem trenera Edisa Mulalića je upalila

Debi iz snova za Mulalića, Željo bolji nakon 4 godine

asfaf
05.10.2015.
u 06:15

Pogotkom Tiaga Željezničar je rezultatom 1:0 svladao indisponirano Sarajevo. Bez neke smišljene akcije, gosti nisu ni mogli više očekivati osim poraza, dok su domaći propustili nekoliko odličnih prilika pred golom vratara Mateja Delača, koji je bio najbolji pojedinac svoje momčadi.

Ispoštovali dogovor

Debitant na klupi Željezničara, Mulalić, je dan prije utakmice najavljivao žestok start, a igrači su ga ispo??tvovali, pa smo na početku mogli vidjeti niz startova, kojima su prekidali akcije Sarajeva. Uz to, plavi su stvarali i prigode, a prva je stigla u 11. minuti, kada je Kosorić izbacio Kokota, ovaj odlično ubacio, a Brazilac Tiago loptu poslao pored gola. Već u sljedećem napadu i Beganović šutira glavom preko gola, baš kao i na drugoj strani Puzigaća, koji nije iskoristio “plivanje” Antolovića u prazno. Derbiji između Želje i Sarajeva su, inače, prilično dosadni, ali ovaj na Grbavici je bio izuzetno zanimljiv, pa smo tako u 21. minuti mogli vidjeti još jednu prigodu. Memija je amaterski ispao, Duljević je odlučno ubacio, a najbolji strijelac lige - Benko, iako usamljen, ne uspijeva dobro udariti loptu. Odmah potom je uslijedila kazna. Beganović je pritisnuo odbranu gostiju, koja izbacuje loptu ispred Delača, koju prihvaća Blagojević i šutira sa 20-ak metara. Njegov udarac pratio je Brazilac Tiago, koji vrhom kopačke mijenja smjer, što je prevarilo vratara Sarajeva, pa lopta, na oduševljenje navijača na GRbavici, završava u mreži za vodstvo od 1:0.

Velika bakljada

Uslijedila je bakljada Manijaka, koja će, kao i obično, domaće stajati nekoliko tisuća maraka. U nastavak susreta Željezničar ulazi novom prigodom. Odbrana Sarajeva je ispala, nakon akcije Đelmića i Kokota, koji odlično šutira, ali Delač sjajno brani. Lopta se odbija do Beganovića, ali mladi igrač plavih slabo reagira i još jednom šalje loptu pored gola. Tri minute kasnije, Željezničar propušta još jednu odličnu priliku. Kokot je ubacio, Đelmić dobro primio loptu, ali je potom slabo šutirao. Beganović ni u 61. minuti nije uspio pogoditi mrežu Sarajeva. Tiago je ubacio, a Beganović iskosa šutirao, što je Delač uspio odbraniti, omogućivši svojoj momčad kontru iz koje Okić šutira u vanjski dio mreže Željinog gola. Uslijedila je i bakljada navijača Sarajeva, zbog koje je susret prekinuti na više od pet minuta. Nakon toga gotovo da se i nije pošteno igralo. Zbog prekida sudac Ognjen Valjić je susret produžio za 12 minuta, ali se nije mnogo toga promijenilo, pa je Željezničar, nakon četiri godine, savladao Sarajevo na Grbavici. Ostvarilo se predviđanje debitanta na klupi Želje Edisa Mulalića kako će njegova momčad igrati srcem. Gosti su odigrali ispod razine derbija, za razliku od domaćina, koji je do pobjede stigao, najviše, zahvaljujući agresivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije