NAJVEĆI RIVALI

Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol i potopio nade 'plavih'

dinamo - hajduk
Luka Stanzl/PIXSELL
17.12.2023.
u 19:41

Okršaj vječitih rivala odigrao se pred više od 18 tisuća gledatelja na maksimirskim tribinama. Hajduk i Dinamo podijelili su bodove. Tako su 'bijeli' ostali na sedam bodova prednosti, a Dinamo nadu za preuzimanje vodstva mora tražiti iduće godine

U posljednjoj utakmici prvog dijela nogometne sezone, velikom derbiju 19. kola HNL-a, nije bilo pobjednika, Dinamo i Hajduk su na maksimirskom stadionu odigrali 0-0. Dinamo je bio bolji, no osim ogromne energije i žestine, veliki derbi nije ponudio previše prilika. Mreže su ostale netaknute pa je Hajduk zimsku stanku dočekao sa sedam bodova prednosti u odnosu na Dinamo koji je treći. Dinamo ima i dvije utakmice manje. Na drugom mjestu je Rijeka koja ima šest bodova manje od Splićana, ali i utakmicu manje.

Od samog početka utakmice Dinamo se postavio kao gospodar događanja na travnjaku, dok su se Splićani povukli i prepustili suparniku loptu. Dominacija u posjedu nije ujedno uvjetovala brojne prilike Dinama. Čak štoviše, velikih prilika Dinamo, a ni Hajduk, u prvom dijelu nisu imali. Najviše pomutnje u obranu Hajduka donosio je japanski nogometaš Kaneko kojeg nije mogao čuvati Diallo. Zbog toga su vrlo često i dvojica igrača Hajduka morala čuvati Kaneka koji je lakoćom probijao svoju desnu stranu.

Nakon nekoliko opasnih ubačaja u gostujući šesnaesterac prva prava prilika bila je od strane Hajduka. U 27. minuti je puno toga kreirao Livaja, a nakon ubačaja je iz blizine pokušao Benrahou, ali bezuspješno. Najbolju šansu u prvom dijelu Dinamo je imao u 38. minuti kada je iz daljine vrlo dobro potegnuo Ristovski, ali je spreman bio vratar Splićana Lučić.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme igralo se vrlo žestoko s obje strane. Bilo je nekoliko opasnih, ali i podmuklih startova, no sudac Kolarić dopustio je nešto žešću igru te je dodijelio minimalan broj žutih kartona igračima. Požutio je samo Petković zbog udaranja laktom suparnika.

Od početka drugog dijela bilo je više žutih kartona nego li pravih prilika. Obrane su dominirale, a mogu se izdvojiti tek dalekometni pokušaj Sahitija za Hajduk u 58. minuti te u 67. minuti šansa Dinama. Sve je pripremio Kaneko, ali je na povratnu loptu vrlo loše reagirao Petković.

U 78. minuti napokon se zatresla mreža i to gostujuća. Nakon ubačaja Bulata stvorila se gužva pred vratima Hajduka. Nakon svega pogodak je zabio Perković, ali je vodstvo Dinama poništio VAR. Pregledavalo se potencijalno igranje rukom ili Perića ili Perkovića te je domaća radost vrlo brzo stišana.

Do kraja je Dinamo dominirao, u nadoknadi je pokušao Ademi, potom je domaćin i tražio jedanaesterac, ali sve je okončano bez golova. Nakon dvije prvenstvene pobjede Hajduka protiv Dinama ove sezone, bio je ovo prvi osvojeni bod aktualnog prvaka Dinama protiv najvećeg rivala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije