Odbojka

Domaljevac u gostima kod aktualnog prvaka BiH Mladosti iz Brčkog

09.02.2019.
u 08:45

Odbojkaši Domaljevca u 14. kolu gostuju kod peterostrukog uzastopnog prvaka Mladosti u Brčkom. S obzirom na premoć Mladosti u tekućem prvenstvu i to da ima stopostotni učinak, čak bi se i set momčadi Zlatka Ivića mogao smatrati uspjehom. Međutim, upravo je činjenica da u brčanskoj dvorani Gimnazije nemaju što izgubiti i najveći adut Domaljevčana. Utakmica će se igrati danas u 17 sati. U ostalim utakmicama Kakanj je apsolutni favorit protiv “fenjeraša” Bosne dok je u Modriči i Ugljeviku za očekivati borbene susrete. Gosti Borac i Radnik slove za favorite, međutim, domaćima su bodovi potrebni za opstanak. Stariji brčanski premijerligaš Jedinstvo igrao je kasno sinoć susret protiv Gacka. Parovi i satnica 14. kola: Mladost – Domljevac (17), Modriča – Borac (18), Majevica – Radnik (19,30), Kakanj – Bosna (16).

Derbi u Gacku

U ženskoj konkurenciji veliki derbi je Gacku gdje stiže dvanaesterostruki prvak Jedinstvo. Gacko je jedina ekipa koja je do sada uspjela otkinuti bod Brčankama i to u gostima, što daje draž ovom susretu. Inače, sudeći po dosadašnjem bodovnom učinku, gošće su u prednosti. Kula Gradačac veliki je favorit protiv Jahorine, kao o BL Volley u gostima kod Modriče. Favorit je i Sloboda protiv Smeča dok je uz derbi, neizvjesnost očekivati još jedino u Foči gdje Magliću stiže Goražde. Obje ekipe bore se za opstanak pa su prognoze nezahvalne. Parovi i satnica 14. kola: Kula Gradačac – Jahorina (19), Modriča – Banja Luka Volley (15), Sloboda – Smeč (19), Gacko – Bimal Jedinstvo (18,30), Maglić – Goražde (15).

Zanimljivi derbiji

Dvanaesto kolu federalnog prvenstva odbojkašica u obje skupine – južnoj i sjevernoj, donosi zanimljive dvoboje. U južnoj skupini svakako je to derbi u Širokom Brijegu gdje domaći Smeč dočekuje vodeći Mostar. Bez obzira što su Mostarke trenutačno vodeće bez poraza, posljednjih godina dvoboji ovih dviju ekipa uvijek su nosili dozu neizvjesnosti. U ostalim utakmicama, Novi grad je veliki favorit protiv Vogošće, kao i Igman protiv Troglava, pa i Ilijaš protiv Ilidže. S obzirom na dobar start Alipašina Polja i slab Čapljine, teško je očekivati da bi gošće mogle iznenaditi. Parovi 12. kola federalne Superlige odbojkašica, južna skupina: Igman – Troglav (17), Ilijaš – Ilidža (19), subota 9. veljače: Smeč – Mostar (12,30), Alipašino Polje – Čapljina (12), Novi Grad – Vogošća (13), nedjelja 10. veljače.

U sjevernoj skupini dva su derbija u Srebreniku, gdje drugoplasiranoj Gradini dolazi trećeplasirano Orašje, te u Bihaću gdje gostuje vodeći Maglaj. Utakmica u Srebreniku za mladu ekipu Orašja, koja u dvanaest utakmica samo u jednoj nije osvojila bar bod, vjerojatno je i presudna u borbi za doigravanje. Parovi 12. kola: Gradina – Orašje (18), Bihać – Maglaj (17), subota 9. veljače: Kakanj – Žepče (15), Gračanica – Lukavac (14), Bosna – Vitez (15), nedjelja 10. veljače.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije