POTPISAO UGOVOR

Doznajemo: Marcelo Brozović među najbolje plaćenim igračima svijeta, zarađivat će ogroman novac!

23.03.2022.
u 16:58

- Novac nikada nije bio razlog zašto igram nogomet i nikada neće biti. Kada vidim bolesti i patnju ljudi, a posebno sada u Ukrajini, znam koliko sam sretan što igram za klub kao što je Inter i što živim u vrhunskom gradu kao što je Milano - rekao je Brozović za Večernji list.

Napokon je okončana saga oko nastavka karijere hrvatskog nogometnog reprezentativca, 29-godišnjeg Marcela Brozovića. Taj je izvanredni vezni igrač u srijedu je stavio potpis na novi, četverogodišnji ugovor s Interom vrijedan čak 60 milijuna eura (bez bonusa) što Brozovića stavlja na pijedestal kao najbolje plaćenoga igrača u svlačionici talijanskog prvaka! 

Tako je zaključeno jedno neobično važno poglavlje za obje strane: talijanski klub može odahnuti jer je raskošnim ugovorom na dulje razdoblje 'zavezao' svoga ključnoga igrača, a za Marcela to može značiti da će do kraja profesionalne karijere ostati vjeran Interu. 

Ovo je naravno fantastična vijest i za Interove navijače, koji u motoričnom majstoru Epic Brozu vide svoga idola. Tijekom posljednjih 12 mjeseci postojala su konstantna medijska nagađanja o raznim europskim klubova koji su željeli potpisati s Brozovićem, Real Madrid, Barcelona, Newcastle, Tottenham, Bayern, pa se čak pojavila i ponuda od 18 milijuna po sezoni od jednog bliskoistočnog kluba.

- Medijska nagađanja me nikad nisu zanimala. Moj posao je igrati nogomet, a ne čitati beskrajne bezvezne bajke. Nikad nisam razgovarao ni s jednim klubom zbog poštovanja prema Interu. Uvijek mi je bila čast i privilegij igrati za Inter pa sam svojim predstavnicima rekao da neću razgovarati ni s jednim klubom, osim ako mi Inter kaže da ne želi produžiti moj ugovor – kazao je Brozović za Večernji list i dodao: 

- Moje poštovanje i ljubav prema klubu i navijačima doživotna je. To se ne bi promijenilo čak da Inter nije htio produžiti moj ugovor.


Marcelo ističe kako financijska ponuda Intera nije bila presudna za njegov ostanak. 
- Novac nikada nije bio razlog zašto igram nogomet i nikada neće biti. Kada vidim bolesti i patnju ljudi, a posebno sada u Ukrajini, znam koliko sam sretan što igram za klub kao što je Inter i što živim u vrhunskom gradu kao što je Milano. Bio sam u Interu u nekim vrlo teškim trenucima za klub i mene, ali nastavili smo se boriti da budemo bolji. Sav trud nagrađen je kada smo prošle godine osvojili Scudetto. Angažiran sam da postanem još bolji igrač i da pomognem Interu da osvoji više trofeja – zaključio je Marcelo. 

Tijekom Brozovićeve karijere bilo je i nekih kontroverznih incidenata i situacija. Oni su, međutim, riješeni otkako je u listopadu 2020. godine za svoju menadžericu imenovao samozatajnu i beskompromisnu Marinu Mikulić. Ona je nesklona komunikaciji s medijima i o njoj se malo zna u nogometnim krugovima. Međutim, ono što je svakako neosporno jest njezina sposobnost te njezina mreža uspješnih i vrlo cijenjenih kontakata diljem Europe u nogometu i financijama. 

Prema dokumentima dostavljenim Talijanskom nogometnom savezu (FIGC), legendarni talijanski agent Giovanni Branchini i njegov partner, Australac Nikola Mandić imenovani za Marcelove zastupnike u nogometnim pregovorima. Branchini Associate Spa inače je jedna od najuspješnijih svjetskih agencija od 1986. godine, a bila je vodeća u europskim klubovima koji su uvozili najbolje južnoameričke igrače kao što su Romario, Ronaldo i brojni drugi.

Ono što malo tko zna je da navedena agencija ima dugu povijest uspješnog rada s hrvatskim igračima, kao što su Boban, Šuker, Olić, Mandžukić i Perišić. Njihova diskretna i povjerljiva pregovaračka strategija dovela je do toga da je Brozović postao jedan od najbolje plaćenih igrača na svijetu s produljenjem ugovora vrijednim oko 60 milijuna eura za buduće četiri godine. 

Inter je četvrti klub u Marcelovoj karijeri koja traje već 12 godina. Počela je 2010. godine u Hrvatskom dragovoljcu (23 nastupa), potom nastavljena u Lokomotivi (34 nastupa) i Dinamu (99 nastupa), a za Inter je debitirao 1. veljače 2015. godine u utakmici samSassuolom. Ukupno je za Inter skupio 279 nastupa u službenim utakmicama i postigao 26 pogodaka. U Interu su ga vodili treneri Mancini, De Boer, Pioli, Spalletti, Conte i sada Inzaghi. 

S tih 279 nastupa Brozović se već svrstava u legendarne igrače talijanskoga diva. Tako je po broju istrčavanja u plavo-crnom dresu nadmašio neke od najvećih nogometaša koji su igrali za Inter, poput Figa (140), Ibrahimovića (116), Klinsmanna (123), Matthäusa (153), Materazzija (276), Pagliuce (234), Samuela (235), Tolda (233)... Marcelo je s Interom 2021. godine osvojio naslov prvaka Italije, iste godine i talijanski Superkup, a 2020. bio je finalist Europske lige i u finalu poražen od Seville. U Ligi prvaka ima 25 nastupa, a u četiri sezone u kojima je igrao, samo jednom je prezimio. U sezoni 2021./2022. Inter je u osmini finala ispao od Liverpoola. 

Marcelova vrijednost na Transfermarktu iznosi 40 milijuna eura, te je iza Matea Kovačića (45 mil. eura) najskuplji eksponat vatrenih, a usto dijeli 10. mjesto na rang-listi vrijednosti najboljih svjetskih defenzivnih vezista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije