Vaterpolisti osvojili i Kup

Dvostruka kruna za potvrdu dominacije neumskog kluba

04.09.2015.
u 06:30

Finalna utakmica igrana je u Neumu na bazenu "Sunčana obala"

Osvajanjem naslova pobjednika Kupa, a nedavno i prvenstva BiH, vaterpolisti HVK Jadran Neum su dokazali da su postali vladari u ovom sportu na prostorima BiH. S tom su dvostrukom krunom Neumljani ispisali nove stranice ne samo svoga kluba, već i općenito neumskog sporta. Finalna utakmica Kupa igrana je u Neumu na bazenu "Sunčana obala" gdje su neumski vaterpolisti ugostili jaku ekipu VK Banja Luka.

Borbeno u bazenu

Uz dosta borbe u bazenu, ali i uz podršku brojne i bučne publike, neumski su vaterpolisti na kraju slavili rezultatom 8:7, a što je onda bio i znak da krene veliko slavlje pokraj bazena i u cijelom Neumu. Po dva pogotka u finalu Kupa za HVK Jadran Neum postigli su Ivo Bačić, Mario Bačić i Jerko Čamo, dok su se po jednom u strijelce upisali i Kristijan te Ivan Njavro.

- Moram biti iskren i potvrditi da su naša očekivanja bila osvajanje ove dvostruke krune, ali do toga zaista nije bilo lako doći. Finale Kupa je bilo baš jako borbeno i neizvjesno do kraja, ali smo, eto, opet pokazali da imamo snagu i kvalitetu baš kada najviše i treba. Drago nam je da je ovaj naslov Kupa, a nedavno i onaj od prvenstva, znatno obogatio neumski sport i naša je zadaća nastaviti ovim putem i našem klubu i gradu donijeti još ovakvih naslova i medalja - više nego zadovoljan nakon finalne utakmice Kupa bio je trener Jadrana Kristijan Njavro.

Mlađi naraštaji

Uz seniorsku momčad i mlađi naraštaji kuba su dosta uspješni u ovoj godini, a što dokazuje i podatak da su kadeti i juniori osvojili Kup BiH, dok su mlađi juniori osvojili B prvenstvo Republike Hrvatske. Zbog svih ovih odličnih rezultata i doprinosa razvoju neumskog sporta, Jadran je na nedavnoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum dobio i skupnu nagradu Općine. Treba istaknuti i to da je HVK Jadran napunio 21 godinu svog rada te je najstariji i najtrofejniji sportski klub u općini Neum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije