PROCVAT U LONDONU

Englezi ludi za Mateom: 'Tko je to s loptom? Je li to Kovačić ili Hazard?'

Reuters/Pixsell
02.10.2018.
u 14:30

Uživam u Chelseaju, sviđaju mi se suigrači i trenutačno ne mogu biti zadovoljniji – ističe Kovačić

Bio je kraj lipnja, Hrvatska je sjajno igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a iz Madrida je odjeknula vijest: “Mateo Kovačić zatražio je transfer iz Reala!”. 

Mišljenja su bila podijeljena, jedni su smatrali da je to pametan potez, a drugi su se čudili i nije im bilo jasno zbog čega bi netko sam želio otići iz najboljeg kluba na svijetu. 

Julen Lopetegui, tada tek ustoličeni trener kraljevskog kluba, pokušao je hrvatskog reprezentativca nagovoriti da ostane, ali on je bio odlučan u svojoj namjeri. 

Ustrajan u odluci

Na kraju je otišao u Chelsea, a samo nekoliko mjeseci kasnije možemo ustvrditi da je ta odluka bila ispravna.

– Uživam u Chelseaju, sviđaju mi se suigrači i trenutačno ne mogu biti zadovoljniji – ističe Kovačić koji se ustalio u početnoj postavi londonskog kluba. Usporedbe radi, u cijeloj prošloj sezoni u La Ligi igrao je 988 minuta, a sad, početkom listopada, u engleskom prvenstvu već je odigrao 400 minuta. Maurizio Sarri, trener Chelseaja, neizmjerno mu vjeruje.

– Kad se pojavila mogućnost odlaska u London, razgovarao sam sa Sarrijem i uvjerio me da dođem. Modriću je bilo žao zbog te moje odluke jer smo uživali u zajedničkim trenucima, ali mu je drago što je sve ispalo dobro za mene – napominje Kova. 

Donio dimenziju više

U subotnjem derbiju s Liverpoolom hrvatski je nogometaš još jednom oduševio i postigao prvu asistenciju. Djeluje puno hrabrije nego u Realu.

– U Madridu nisam bio zadovoljan minutažom pa sam otišao. A kad je tako, onda vam nedostaje samopouzdanja pa na terenu ne pokušavate ni one stvari u kojima ste inače dobri.

Engleski mediji raspisali su se o hrvatskom maestru, tvrde da je njegovim dolaskom Chelseajev vezni red dobio dimenziju više. Tu tezu potvrđuje i statistika koja otkriva da je Kovačić drugi igrač Premiershipa po točnosti pri dodavanju. Dosad je njegova preciznost u razigravanju suigrača nevjerojatna, iznad 94 posto!

– Kovačić ima sjajnu viziju, volim s njim igrati – rekao je Eden Hazard, trenutačno jedan od najboljih igrača svijeta. I upravo taj dvojac najviše razveseljava navijače Chelseaja koji na forumima ne skrivaju oduševljenje njihovom suradnjom na terenu i već su počeli pritiskati klupske čelnike da na kraju sezone otkupe Kovačićev ugovor jer je on trenutačno samo na posudbi.

– Prerano je govoriti o budućnosti, poštujem ugovor s Realom, ali mogu reći da mi se sviđa u Chelseaju, da mi grad odgovara i da se mogu zamisliti ovdje i dugoročno.

Možda najveći kompliment dobio je od engleskih medija koji ga jako hvale.

“Iz gornjih redova Stamford Bridgea, gdje se sve ne vidi najjasnije, mnogi se pitaju tko je to s loptom, Kovačić ili Hazard. To najbolje opisuje o kakvom se igraču radi”, piše Independent.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije