Skupština Širokog Brijega

Gigant Feal bit će izdašni sponzor

14.01.2017.
u 08:00

Sama činjenica da se napokon održala izborna skupština NK Široki Brijeg značila je golemi plus za budućnost kluba s Pecare jer više od šest mjeseci nešto bi se ispriječilo i dovelo do nekoliko odgoda njezina održavanja. No, kad je uoči početka rada Skupštine konstatirano da je, od 41 dosadašnjeg člana, nazočno njih 39, bilo je jasno da ovaj put uspjeh nije upitan.

Skupština trajala manje od sat

Skupština je trajala manje od 50 minuta, što je opet puno, jer je većina ranijih bila kraća od pola sata. Ističemo to za usporedbu kod održavanja skupština u drugim klubovima, gdje se sastanči i po desetak sati, negdje i danima. Na Pecari su brzo razriješeni dužnosti dosadašnji skupštinari, predsjednik, dopredsjednik, bivši Upravni i Nadzorni odbor te Stegovno povjerenstvo. Sjednicu je vještim “driblinzima” vodio predsjednik Dario Knezović, a na putu nije bilo zapreka - svi prijedlozi, očito ranije dobro “skuhani”, usvojeni su jednoglasno, a da nitko nije glasovao protiv, bio suzdržan ili predložio kakav suprotan prijedlog. Knezović će i u sljedećem četverogodišnjem mandatu ostati predsjednik Skupštine, kao i dopredsjednik Tomislav Bevanda. Jednako je brzo izabran novi Upravni odbor u koji su ušla i trojica “novaka”- Robert Sabljić, Ante Musa i Goran Kraljević. Posebnu je pozornost izazvao novi, ugledni i, kako je istaknuto, “planetarno poznati gospodarski div Feal” koji je “ušao” u klub sa značajnom financijskom injekcijom. Fealov član u Upravnom odboru Ante Musa u obraćanju nazočnima rekao je da je do sada bio dalje od nogometa, ali će ubuduće “srcem i dušom biti uz klub”:

- Tvrtka Feal financijski će pomoći NK Široki Brijeg. Vjerujem da će Feal privući i naše brojne poslovne partnere da uđu u klub i pomognu mu, izjavio je Musa i dobio veliki pljesak nazočnih. Pljesak je upućen i svim ostalim članovima Odbora: Mirku Grbešiću, Miri Kraljeviću, Marinku Gilji, Ivanu Ševi, Željku Knezoviću, Zdenku Ćosiću, Josipu Kožulu, Goranu Kraljeviću, Željku Gugiću i Robertu Sabljiću. Ne treba biti previše pametan pa zaključiti kako su ovi ljudi zaduženi za najvažniji i najteži segment u funkcioniranju kluba - financije. A ne treba sumnjati kako će svoju zadaću ispuniti uspješno, kao što su i ranije činili...

Skupštinari su jednoglasno imenovali Nadzorni odbor u koji su ušli: Ante Matijević, Slaven Zelenika i Predrag Čović. Tročlano Stegovno povjerenstvo zadržalo je dosadašnji sastav: Ivan Primorac, Mladen Kvesić i Ljubo Soldo. Upravni odbor će za dan-dva održati prvu sjednicu u novom sazivu i iz svojih redova imenovati predsjednika kluba. Po novom, djelomice izmijenjenom Statutu kluba s Pecare, koji je također jednoglasno usvojen na izbornoj skupštini, Upravni će odbor izabrati novu Upravu od tri člana, u kojoj će se naći glavni tajnik kluba te direktor kluba i sportski direktor.

Značajne odluke

Tročlana će Uprava donositi važne odluke u klubu, primjerice imenovati trenera i članove stručnoga stožera, te odlučivati o dovođenju pojačanja. Bivšem je direktoru kluba Josipu Bevandi istekao mandat, a on je potvrdio kako iz zdravstvenih razloga ne želi i dalje ostati u klubu. Sadašnji glavni tajnik je Dragan Soldo, dok je sportski direktor Dalibor Šilić. Hoće li njih dvojica ostati na tim dužnostima, odlučit će također Upravni odbor. Dosadašnji je direktor kluba Josip Bevanda podnio izvješće o radu uime dosadašnjega Upravnog odbora te zahvalio svima koji su pomogli u klupskim uspjesima, osobito bivšem predsjedniku Miji Jeliću, koji se iz svima poznatih razloga povukao iz kluba, te sponzorima, medijima, osobito navijačima na čelu s vjernom navijačkom skupinom Škripari:

- Odlazim iz kluba, ali ću uvijek biti uz njega, naglasio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?