HAJDUK - ISTRA

Hajduk pobijedio i zasjeo na čelo HNL-a, Krovinović sjajnim potezom riješio neugodnu Istru

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
02.03.2024.
u 19:30

Jedini pogodak na utakmici bio je onaj Filipa Krovinovića s početka drugog poluvremena, Hajduk je upisao tri važna boda u borbi za titulu

Nakon prilično neuvjerljive igre nogometaši Hajduka su ipak osvojili domaće bodove u 25. kolu HNL-a, na Poljudu su s minimalnih 1-0 (0-0) svladali Istru 1961. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Filip Krovinović u 48. minuti, a barem privremeno je Hajduk opet zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Ima dva boda više od Rijeke, ali i utakmicu više. Istra 1961 je ostala na pretposljednjem mjestu.

U slabom ritmu i s malo prilika prošlo je prvih 45 minuta na Poljudu. Hajduk se po ničemu nije nametnuo, a ujedno Splićani nisu imali ni jednu pravu šansu tijekom prvog poluvremena.

Počelo je pokušajem Ante Ercega u trećoj minuti za goste i iako najava dvoboja nije bila loše sve kasnije u prvom dijelu je bilo za brzi zaborav. Za Hajduk je loša vijest bila i ozljeda standardnog obrambenog igrača Uremovića koji je zbog toga morao napustiti travnjak.

Jedinu šansu u prvom dijelu Hajduk je stvorio u 28. minuti. Nakon akcije Livaje Brekala do lopte je ispred Krovinovića stigao Marešić te time spriječio opasnost za pulski sastav.

Hajduk je poveo odmah na startu drugog poluvremena. Dajaku, koji je ušao u igru, je ubacio loptu do koje je prvi došao Krovinović i gurnuo je u gostujuću mrežu. Gosti iz Pule nisu bili uzdrmani tim pogotkom, već su odmah zaprijetili, a opet je po Hajduk opasan bio njegov nekadašnji igrač Erceg. Pucao je glavom pored vrata.

Nešto življe se igralo s obje strane nakon pogotka, premda su prave prilike za pogodak i dalje bile rijetkost. Hajduk nije imao velike ambicije zabiti drugi pogodak i time prelomiti susret, dok je i Istra 1961 bila sramežljiva u svojim pokušajima da još jednom ove sezone šokira Splićane na njihovom stadionu. Naime, u prvom dijelu sezone Istra 1961 je pobijedila na Poljudu 1-0.

Treba reći kako je završnicu ogleda Istra 1961 odigrala s igračem manje. U 84. minuti je jedan za drugim žuti karton dobio gostujući kapetan Slavko Blagojević čime su šanse gostiju za bodom dodatno splasnule.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije