VELIKI BORAC

Hrabre riječi teško bolesnog Klasnića dirnule su Njemačku!

KLASNIĆ
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.12.2016.
u 07:25

'To je nešto što na čovjeka snažno i u potpunosti utječe. No, ja sam mentalno vrlo jak i želim unatoč svemu i dalje uživati u životu,' hrabre su riječi Ivana Klasnića

Njemačka javnost zabrinuta je za 36-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića koji u iščekivanju transplatacije bubrega teško bolestan ulazi u 2017. godinu.

Klasniću je bubreg otkazao treći put. Nakon dvije transplantacije, prve za koju mu je 2007. godine bubreg dala majka Šima, no njegov ga je organizam odbacio, te druge za koju je donor bio njegov otac Ivan, ponovo čeka na donatora. Budući da je organizam stvorio antitijela na obiteljske donore, njegov brat Josip, iako je kompatibilan davatelj, ne može mu dati svoj bubreg, već treba pronaći donatora koji nije iz obitelji. Zbog svega toga Klasnić od siječnja ove godine čak tri puta tjedno odlazi na dijalizu.

'To je nešto što na čovjeka snažno i u potpunosti utječe. No, ja sam mentalno vrlo jak i želim unatoč svemu i dalje uživati u životu,' hrabre su riječi Ivana Klasnića za NDR koje su prenijeli i brojni drugi ugledni sportski mediji u Njemačkoj, prenosi Tportal.hr. 

Ivan sada razmišlja o povratku u domovinu svojih roditelja, kako bi lakše pronašao rješenje za svoje zdravstvene probleme. 

'U Hrvatskoj bih bubreg možda lakše našao, jer se tamo donira više organa.' , rekao je Klasnić.

Bivši igrač Werdera, Boltona i Nantesa zbog zdravstvenih je problema prekinuo profesionalnu karijeru, no još amaterski igra pa je nedavno zabio čak sedam golova na jednom malonogometnom turniru. Najtežu pak bitku u životu tek treba dobiti...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije