Nepotrebni povici

Hrvatska na Maksimiru zbog ustaških povika možda bez gledatelja

hrvatski navijači
Luka stanzl/PIXSELL
14.10.2023.
u 10:29

Nažalost, utakmica u Osijeku nije prošla bez navijačkog incidenta. Doduše, malene grupe navijača, ali kazna bi za Hrvatsku mogla biti velika.

U završnici prvog poluvremena na osječkom stadionu grupica navijača pjevala je ustaške stihove: “Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom.”

Podsjetimo, Uefa je nedavno kaznila hrvatsku reprezentaciju s 10 tisuća eura, oduzimanjem tisuću mjesta za gledatelje na susretu s Turskom i s dvije godine kušnje zbog pojavljivanja ustaške zastave na prethodnoj domaćoj kvalifikacijskoj utakmici, s Latvijom na Rujevici. Ovo je, dakle, novi incident zbog kojeg Hrvatskom nogometnom savezu prijeti nova, i to rigoroznija kazna.

Razlog za to je što ovo nije bilo jedino nedopustivo i kažnjivo skandiranje navijača Hrvatske. U 90. minuti su navijači, ogorčeni time što je engleski sudac Anthony Taylor na intervenciju VAR-a poništio jedanaesterac dosuđen Hrvatskoj, skandirali “cigani, cigani”. Zbog upravo takvog skandiranja na završnici Lige nacija u Nizozemskoj Hrvatska je uvjetno kažnjena zatvaranjem stadiona.

S obzirom na to da su navijači Hrvatske sada ponovili nedjelo, izvjesno je da bi HNS mogao biti kažnjen tako da vatreni iduću domaću utakmicu igraju pred praznim tribinama. Tako bi Hrvatska u zadnjem kolu kvalifikacija, 21. studenog protiv Armenije na Maksimiru, mogla igrati bez navijača.

Zaista je neshvatljivo ponašanje te šačice navijača, uzaludno je što ih je ostatak stadiona odmah pokušao preglasati jer uzvici su se čuli i sigurno završili u bilježnicama delegata i predstavnika FARE-a. Uefa će idućih dana sigurno otvoriti postupak, vidjet ćemo s kakvim ishodom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije