FINALE LIGE NACIJA

Hrvatska - Španjolska 4:5. Nakon infarktne završnice, zlato ide Španjolcima, vatreni se vraćaju kući sa srebrom!

Hrvatska
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/4
18.06.2023.
u 23:40

Hrvatska nogometna reprezentacija igrala je nevjerojatno dramatično finale Lige nacija. Nakon 120 minuta igre sve je odlučeno jedanaestercima u kojima su precizniji bili Španjolci i osvojili prvi reprezentativni naslov u 11 godina.

Nakon prvog poluvremena dvoboja nogometnih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija koje se odigralo na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, rezultat je bio 0-0.

Hrvatska je u prvom poluvremenu imala dvije lijepe prilike za pogodak. U 23. minuti Kramarić je sam išao prema španjolskom vrataru Unaiju Simonu, ali je njegov udarac u posljednjem trenutku blokirao španjolski branič Laporte. U 31. minuti Ivan Perišić je pucao glavom s desetak metara, ali je Simon obranio. Hrvatski vratar Dominik Livaković je u prvom poluvremenu malo puta bio na iskušenju, a Španjolska je bila bez udarca unutar okvira.

Nakon relativno mirnog prvog poluvremena, u drugom je bilo više uzbuđenja i više prilika na obje strane, ali su obrane na jednoj i drugoj strani izdržale bez primljenog pogotka. Hrvatska je najbolju priliku za pogodak u osnovnom dijelu utakmice imala u 51. minuti, kad je Josip Juranović sa desetak metara iskosa desno poslao loptu pokraj suprotne vratnice, dok su Španjolci najbolju priliku imali u 84. minuti, kad je Fatijev udarac s osam metara na gol-crti blokirao Ivan Perišić.

U produžetku su Španjolci bili opasnija momčad, ali nijedan njihov udarac nije išao unutar okvira pa je odluka o pobjedniku ostavljena za raspucavanje udarcima s 11 metara.

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu,

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?