Pranjić: Norvežani će morati igrati otvorenije što nama odgovara

Hrvatskoj će protiv Norveške u Oslu suditi ponajbolji europski sudac Mađar Viktor Kassai

luka modrić
Slavko Midzor/PIXSELL
06.09.2015.
u 10:09

Dosadna je kiša u subotnje jutro prala Oslo, a živa se u termometru spustila na 12 stupnjeva Celzija. No, prognoze su za nedjelju nešto bolje, očekuje se sunčano vrijeme i pet-šest stupnjeva Celzija više, pa bude li tako, bit će to gotovo idealni uvjeti za igranje nogometa. Travnjak na stadionu Ullevaal je vrlo dobar, pa se nadamo da našim reprezentativcima ništa neće smetati uoči važnoga kvalifikacijskoga okršaja za odlazak na Euro protiv Norveške (18 sati). Sve što je izgubila i prosula u Bakuu, Hrvatska može (i mora!) vratiti u Oslu, u izravnom okršaju sa suparnikom kojem su nakon pobjede u Bugarskoj ambicije opet narasle do neba! Unatoč lošijoj izvedbi protiv Azera, u našoj nacionalnoj vrsti ne nedostaje optimizma, svjesni su svi da je napravljen pogrešan korak, ali isto tako i da se sve može popraviti...

Problem u realizaciji

– Problem realizacije doveo nas je u ovu situaciju. Azerima nismo zabili ono što smo morali i sad smo tu gdje jesmo. Ali, nismo klonuli, nema pesimizma, ostali smo pozitivni, jer smo i dalje uvjereni da smo najbolji u ovoj skupini! To ćemo i potvrditi u Oslu – kaže uoči okršaja s Norvežanima naš iskusni reprezentativac Danijel Pranjić, a na upit zašto nije bilo realizacije onih nekoliko prilika, dobili smo ovaj odgovor:
– Realizacija je “šepala” jer nije bilo dovoljno koncentracije! To je bio ključ naše slabosti u Bakuu i nadam se da se takva utamica više neće ponoviti. Iako nam u Oslu, gledajući ljestvicu, odgovara i remi, tražit ćemo pobjedu, jer bismo s ta tri boda protiv izravnog suparnika riješili mnogo toga.
Kakvu Norvešku očekujete? Hoće li se braniti kao Azerbajdžan, ili će biti nešto ofenzivnija?
– Siguran sam da će to biti posve drukčija utakmica od one u Bakuu! Norvežani su sad opet u igri, međutim odgovara im samo pobjeda. I morat će igrati otvorenije, bit će to svakako bolja i ljepša utakmica za gledanje od one s Azerima. Kad nam suparnik igra otvorenije, onda i mi imamo dovoljno prostora, onda nam je lakše igrati, pa bi naša neprijeporna pojedinačna kvaliteta trebala presuditi. Optimist sam, ne mogu nam se dogoditi dvije loše uzastopne utakmice, posebno ne u ovoj situaciji – smatra Pranjić.
VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije