Doboj

Iako su poraženi, Širokobriježani osigurali polufinale Kupa BiH

17.03.2016.
u 09:00

Momčad Širokog Brijega uspjela je minimalnim porazom (1:0) obraniti prednost iz prvog susreta na Pecari (3:1) te se na taj način plasirati u polufinale nogometnog Kupa BiH.

Krstanović sa zavojem

Prvu priliku domaći su imali već u šestoj minuti, kada je Karačić pogriješio i poslao kratku loptu Bilobrku, ali Asanović nije iskoristio ovaj dar. Tri minute kasnije ozlijeđen je Krstanović, koji se nakon ukazane pomoći previjanja glave vratio u igru. Prilike nakon toga imaju Šišić u 20. minuti, minutu kasnije Musić, a u 28. minuti nakon kornera i gužve pred golom Širokog nova prilika za domaćine. Gosti su mogli do vodstva u 36. minuti, ali se Čorluka nije snašao, kao i Asanović nakon centaršuta Husića u posljednjim trenucima prvog dijela.

U nastavku se gosti bude, ali udarci Kožulja iz slobodnjaka, i Krstanovića nakon proigravanja Ajayija nisu pronašli put do mreže domaćina. U 79. minuti Poček, koji je ušao umjesto Ramovića, vješto je petom poslužio Muslimovića, koji šutira pored gola Bilobrka.

Pogodak s bijele točke

U završnici susreta Mladost preuzima inicijativu i pokušava postići pogodak. U tome su i uspjeli nakon što je sudac Emir Spahalić pokazao na bijelu točku, kada je u 86. minuti lopta pogodila u ruku Bralića, a Aldin Šišić sigurnim izvođenjem jedanaesterca donosi radovanje domaćinu i postavlja konačan rezultat 1:0. Nastojala je Mladost do kraja susreta postići još koji pogodak, ali Široki se dobro postavio u obrani i rezultat se više nije mijenjao do zadnjeg sučevog zvižduka.

Pobjeda domaćina ne znači puno u konačnom omjeru ovih momčadi, jer je momčad Širokog u prvom meču pobijedila 3:1 i tako ovjerila svoj nastup u završnici Kupa BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije