novi trener

Izbornik bh. rukometaša Marković preuzeo SG Schalksmuhle

Dragan Marković
02.02.2016.
u 17:29

Dragan Marković, izbornik rukometne reprezentacije BiH, novi je trener njemačkog trećeligaša SG Schalksmuhle. Marković je predstavljen u ponedjeljak uvečer uz jasne klupske ambicije, a to je da se izbjegne ispadanje iz treće Bundeslige, prenosi Prvi.tv

Prema pisanju klupske web stranice, iz rukovodstva kluba se nadaju da će Marković uspješno obaviti ulogu „vatrogasca" do kraja sezone. SG Schalksmuhle nakon 19 kola zauzima 12. poziciju sa 15 bodova koliko imaju Aurich i Soester koji je u zoni ispadanja.

„Ekipa je jako dobro pokrivena na svim pozicijama. Gledao sam nekoliko videosnimaka utakmica Schalksmuhle i vidio sam dosta dobrih stvari i u napadu i u obrani. Naravno, uvijek ima prostora za napredak u oba pravca i na tome ćemo raditi", rekao je Marković za njemačke medije.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Marković je vodio Willstatt, Wetzlar, banjolučki Borac M:tel i poljski Azoty Pulawy. Izbornik rukometne reprezentacije BiH je od listopada 2011. godine. Najveći uspjeh sa bh. timom ostvario je u ljeto 2014. godine kada je u baražu eliminiran Island i ostvaren prvi plasman na Svjetsko prvenstvo, koje je početkom prošle godine održano u Kataru. U baražu za SP u Francuskoj reprezentacija BiH predvođena Markovićem sastat će se sa Švedskom. Utakmice će se igrati u lipnju ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije