PRESS KONFERENCIJA

Izbornik Dalić otkrio koji vatreni je otpao za ključni dvoboj: Postali smo meta svim reprezentacijama

Zlatko Dalić
Ansis Ventins/PIXSELL
20.11.2023.
u 17:35

Zlatko Dalić i Lovro Majer odradili su druženje s medijima prije posljednjeg treninga uoči Armenije

Hrvatska nogometna reprezentacija na pragu je odlaska na Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj 2024. godine. Vatreni su uspješno apsolvirali gostovanje kod Latvije te u slučaju pobjede nad Armenijom na Maksimiru definitivno idu na Euro, ali i u slučaju drugog rezultata nisu bez šanse. 

Ukoliko Wales ne dobije Tursku također idu na europsku smotru, a ako Velšani slave protiv Turaka mogli bi zauzeti i prvo mjesto u slučaju pobjede protiv Armenaca jer imaju bolji međusobni omjer s Montellinom momčadi. Tiskovnu konferenciju odradili su izbornik Zlatko Dalić i Lovro Majer. 

- Sretan sam što smo pobijedili Latviju. Sad smo u situaciji da ovisimo o sebi, možemo biti zadovoljni. Jedva čekamo sutrašnji utakmicu. Znamo da moramo biti pravi i da ćemo biti pravi. Ne bi trebalo biti problema, no Armenija je ozbiljna ekipa, što su pokazali.  Neće biti lako. Njima utakmica ništa ne znači, ali to može biti klopka jer iigraju bez presinga. Ako uđemo o utakmicu kao s Latvijom, ne moramo se bojati - rekao je veznjak Wolfsburga u najavi.

- Naravno da smo motivirani, kao i dosad. Isto je bilo i kada smo izgubili od Turske i Walesa. Nije se puno promijenilo. Tada smo se držali zajedno, znali smo koliko smo kvalitetni i da imamo šansu otići na Euro kada smo pravi - dodao je Majer i rekao kako mu je žao što će možda padati kiša, ali igračima je nekada tako i ljepše igrati. 

- Pjaca neće biti u kadru, osjetio je mišić, još ga osjeća, nećemo riskirati. Juranović i Sučić će biti u kadru, trenirali su bez problema, ali rizik je odmah ubaciti ih u momčad, velika je utakmica i rizik, bit će na klupi. Nećemo raditi velike promjene, nema potrebe, ako minimalne, to iz taktičkih razloga, a ne zato što sam nezadovoljan - otkrio je Dalić zdravstveno stanje vatrenih. 

- Vidjet ćemo što ćemo napraviti oko Gvardiolove pozicije nakon analize. Gvardiol je pola sata jako dobro igrao, onda je ušao u par grešaka. Napravit ćemo još analizu Armenije. Ako napravimo promjenu, neće biti zato što je netko loše igrao, već radi taktike. Postali smo meta svim reprezentacijama. Imaju dosta živih igrača. Moramo igrati kao protiv Latvije. postaviti se kao favoriti, igrati presing i ne dopustiti im šanse koje će biti pogubne za nas - rekao je Dalić. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?