Nakon prve utakmice play-offa Europske lige s LASK-om, obveze u Premijer ligi BiH

Između Europe i domaće realnosti: Zrinjski se već okrenuo Zvijezdi 09

26.08.2023.
u 15:53

S mnogo je oscilacija Zrinjski igrao u Linzu u prvom susretu play-offa Europske lige - od jako loše igre u početku utakmice pa do dosta dobre u drugom dijelu, piše Večernji list BiH. Kad se sve zbroji i oduzme, poraz od 2:1 u gostima i nije tako loš. Posebice veseli veliki broj navijača koji su došli bodriti svoje Plemiće. Zrinjskom ostaje aktivan rezultat te nada da će u uzvratu, koji se u Mostaru igra u četvrtak, 31. kolovoza, iznenaditi austrijskog protivnika koji je, u svakom slučaju, pokazao kako je u ovom trenutku kvalitetnija momčad.

Problem ulaska u utakmicu

U odnosu na ono što je pokazao protiv Zrinjskog, LASK sigurno može odigrati i nešto bolje.

- Treba čestitati LASK-u na zasluženoj pobjedi. Mi smo ušli u utakmicu pomalo svečano raspoloženi... Kada u Europi praviš takve pogreške, onda se nemaš čemu dobrom nadati - kritičan je nakon još jednog europskog susreta bio trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Ipak, dojam je kako Mostarci, pogotovo u posjedu lopte i napadu, mogu biti mnogo bolji nego u prvoj utakmici. No, Zrinjski trenutačno ima još veći problem. Loše ulazi u utakmicu, u oba poluvremena.

- Stajao nas je ulazak u utakmicu, tih 12-13 minuta uistinu smo bili loši, nesigurni na lopti i to smo preskupo platili - dodao je trener Mostaraca.

Nogometaši LASK-a za jednu su razinu u svemu bolji od kolega iz Zrinjskog. Brži su, tehnički potkovaniji, bolji u skoku i dvoboju. Ipak, kada im igra ne ide prema planu, postaju vidljive neke njihove slabosti. LASK je pokazao više od Zrinjskog, ali daleko od toga da ta momčad nema mane. LASK zapravo ima jednu veliku manu - naivan je kad radi presing. Svaki put kada su igrači Zrinjskog, uslijed pritiska, uspjeli odigrati nekoliko suvislih dodavanja prema naprijed, doveo se u opasnu zonu. Nogometaši LASK-a u tim su trenucima čak naivno i lako ispadali, narodski rečeno, previše su se zalijetali... Kad tako ne uspiju nekoliko puta osvojiti loptu, ne prezaju od jačih prekršaja, učinit će sve da zaustave protivnika u iznošenju lopte.

Nešto slično u bh. ligi radi i Zrinjski drugim momčadima, stil igre Zrinjskoga po izgubljenoj lopti sličan je, no ovaj je put Zrinjski igrao s momčadi više razine. Kada protivnik igra neugodan presing, ključna je tada dobra igra krila. Krila Zrinjskog u odnosu na braniče LASK-a nisu tako brza, kao što su, primjerice, brza kada igraju protiv slabijih igrača u bh. prvenstvu.

Zrinjski u prvom susretu play-offa Europske lige nije igrao sa svim svojim najboljim igračima, na tako važnoj utakmici u Austriji su debitirali mladi Ramić i Batarelo. Ramić je podbacio, dok je Batarelo bio solidan. Ipak, u uzvratu Zrinjski ima još igračke rezerve u Kišu, Barišiću te još nekim nogometašima koji u igri Plemića možda mogu donijeti nešto više.

Prilika za učenje

U Zrinjskom utakmicu iz Linza moraju shvatiti kao dobru priliku za učenje, a ako nešto bh. prvaci u uzvratu na domaćem terenu uspiju napraviti, tim bolje. Već prvi susret u Austriji bio je svojevrsna škola za Mostarce...

- Na poluvremenu smo vidjeli da se s njima može igrati. Jest da su oni kvalitetniji, to treba jasno i glasno reći, ali mi imamo svoju prigodu. Imamo popravni u Mostaru, nadam se kako ćemo pružiti bolju igru nego u gostima, posebice u otvaranju, neforsiranim pogreškama. Dat ćemo sve od sebe, a vjerujem da ćemo proći dalje - na odličan je način objasnio trener Plemića.

Bilo kako bilo, Zrinjskom prije nastavka u Europi slijedi povratak u realnost i domaće prvenstvo. Mostarci u nedjelju od 19.45 dočekuju Zvijezdu 09. Za Zrinjski je to prva nova najvažnija utakmica...

Komentara 1

Avatar AnteMostar
AnteMostar
16:43 26.08.2023.

Igraj do kraja igraj do kraja jer tebe volim ja

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?