Premijer liga BiH

Još 90 minuta pa slijedi “zimski san”

BiH,26.11.16. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,   Pripremna utakmica  Zrinjski - Zeljeznicar Photo:Stojan Lasic
30.11.2016.
u 09:00

Do kraja nogometnog prvenstva, ujedno do kraja sezone ostalo je samo jedno kolo, ili 90 minuta. 12 članova “elitne” Premijer lige nakon toga “zatvorit će radnju” i uputiti se na (odprilike jednomjesečni) odmor. Jedni će prvenstvenu stanku čekati vedri, zadovoljni i optimistični, drugi tmurni i zabrinuti za budućnost. Ovih drugih puno je više. Aktualni prvak Zrinjski, bez obzira na rezultat sutrašnje utakmice protiv Viteza, već je jesenski prvak,u tri je posljednja kola pokvario puno toga što je ranije uradio gotovo idealno.

Ispravljenje nedostataka

Osvojio je samo dva od mogućih devet bodova i dopustio Sarajevu primaknuti mu se na samo četiri boda razlike. Možda je za Mostarce bolje da mu se to dogodilo sada, kako se ne bi “uljuljali” u samozadovoljstvo i pomislili da su nedodirljivi. U klubu će u stanci imati kad razmisliti i ispraviti nedostatke.

Zrinjski po nama ima najjaču momčad (i široku klupu), zabija najviše, a prima najmanje pogodaka, ima dobra (i za bh prilike dugovječna) trenera, financijsku sigurnost, solidan posjet na domaćim utakmicama...Iako drugo na ljestvici, Sarajevo je dijelom razočaralo pristaše, jer klub ima najveći proračun, te najskuplji igrački kadar. Nakon što je još krajem kolovoza smijenjen trener Almir Hurtić (poraz 1:2 protiv Metalleghea na Koševu), nasljednik Mehmed Janjoš “digao” je momčad. Radnik je sezonu počeo očajno, s tek dva osvojena boda u prva četiri kola, pa je još otišao trener Slavko Petrović... Ipak, nasljednik Nebojša Milošević u sljedećih je 13 kola osvojio 28 bodova i podigao Radnik do pred vrh ljestvice. Liga za prvaka blizu je... Blizu je i novaku Krupi, kojoj su mnogi predviđali

selidbu iz Premijer lige. Krupi (neki kažu) ide na ruku što kući igra na “plastici”, ali takvi bi mogli “proučiti” podatak da je Krupa na gostovanjima osvojila 50 posto bodova (po četiri pobjede i poraza). Željezničar je iskoristio “crnu rupu” u formi Zrinjskoga, nanio mu prvi poraz u Mostaru u posljednje 3,5 godine i navijestio “svijetlu budućnost”. Logično je da klub trenera Slavka Petrovića i u subotu osvoji tri nova boda protiv slabašnoga Čelika na Grbavici. Slobodu je “uzdrmao” odlazak mecene Azmira Husića, pa trenera Husrefa Musemića, pa (uz ostale) najboljeg igrača Zajka Zebe. Ali, na klupu je došao Vlado Jagodić, stabilizirao momčad i rezultate, pa još ako u subotu svlada Krupu... Liga za prvaka izvjesna je, ali Slobodu u stanci čekaju novi potresi.

“Suhe” blagajne

Blagajna je “suha”, a glavni nogometaš Amer Ordagić odlazi u inozemstvo. Mladost je nakon odlaska trenera Ibre Rahimića “nabrala” pet poraza, a nasljednik Husref Musemić tek je pobjedom protiv Olimpica zaustavio pad u provalijiu Kada je nakon 10. kola trener Boris Pavić otišao, pa jedno kolo na klupu sjeo Ivica Bonić, u 12. kolu Vitez je preuzeo Slaven Musa. Vitežani su osvojili dovoljno bodova, da je ostanak već sada blizu. Još da Vitežani zaigraju malo bolje kući. Hm, možda i zaigrati, sutra protiv Zrinjskog.

A Metalleghe iz Jajca se nedavno zahvalio na suradnji mladom treneru Nerminu Bašiću, pa doveo još mlađega Matu Neretljaka, koji ima zadaću: ne dopustiti da klub padne ispod sadašnjega 10. mjesta...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije