NJEMAČKI MEDIJI

Joško Gvardiol ruši svjetski rekord i ispisuje povijest? Europski velikan plaća odštetu od 100 milijuna eura

Joško Gvardiol
nordphoto GmbH / Teresa Kroeger
08.04.2023.
u 10:55

Hrvatski nogometaš mogao bi svrgnuti s trona Harrya Maguirea kojeg je Manchester United platio 87 milijuna eura

Situacija oko sjajnog hrvatskog defenzivca se zahuktava. Joško Gvardiol će biti najtraženiji igrač ovog ljeta, što i nije čudno, ali treba napomenuti da stoperi uvijek nešto manje vrijede. Međutim, to za Gvardiola to nije pravilo pa će branič RB Leipziga postaviti svjetski rekord od 100 milijuna eura, javljaju njemački mediji. 

Leipzig je odredio ovu sumu da bi zaplašio potencijalne kupce, jer ne žele se odreći 21-godišnjeg nogometaša, ali postoji klub koji je spreman platiti toliko.

Real Madrid i Manchester City nisu baš raspoloženi da sruše svjetski rekord koji i dalje drži Harry Maguire, ali Chelsea jest. Američki vlasnici ne staju, čak iako su već potrošili bogatstvo na nova pojačanja, a to ih neće spriječiti da pojačaju ekipu koja se trenutno nalazi na 11. mjestu Premiershipa.

Prema informacijama njemačkih medija, Gvardiol je prvi cilj Chelseaja. Žele ga upariti s Koulibalyjem, a tu su još i Thiago Silva te Fofana prije Badiashilea. Chelsea mora riješiti pitanje trenera, a osim Luisa Enriquea, u trci je i Antonio Conte koji je s londonskim plavcima osvojio titulu engleskog prvaka

Dolazak Talijana bi vjerojatno značio rehabilitaciju Lukakua, pa bi ostalo više novca za ulaganje u obranu, jer Chelsea ne bi tražio vrhunskog napadača.

U svakom slučaju, predviđa se da Leipzig neće odoljeti ako stigne troznamenkasta cifra za bivšeg dragulja zagrebačkog Dinama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije