Suradnja

Juniori Hajduka za Dan općine na gostovanju u Kiseljaku

28.06.2020.
u 07:12

Događaj o kojem se neslužbeno priča neko vrijeme, ovih dana dobio je službenu potvrdu. Hajduk dolazi u Kiseljak. Splitski juniori s domaćinima NK Kiseljak na Dan općine, 19. srpnja igrat će prijateljski susret. Dugogodišnja ideja bit će realizirana dolaskom juniora Hajduka, aktualnih prvaka Hrvatske, koji u svojim redovima imaju i 10-ak reprezentativaca svoje generacije.

Besplatan ulazak

Dolazak gostiju planiran je za 18. srpnja kad će Hajduk odraditi trening u naselju Brnjaci, na terenu ekipe NK Brnjaci. Utakmica s Kiseljačanima planirana je 19. srpnja u popodnevnim satima na Stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, a ulazak će biti besplatan.

Ovaj za Kiseljak veliki projekt podržalo je općinsko rukovodstvo na čelu s načelnikom Mišurićem Ramljakom, kao i vodstvo NK Kiseljak, dok su dva glavna inicijatora priče jedan od najvećih kiseljačkih torcidaša Marin Bošnjak te Slobodan Novaković, trener u Školi nogometa Bubamara u Kiseljaku. Inače, Kiseljak ima mnoštvo navijača Hajduka koji redovito posjećuju utakmice. Osim toga, “bili tići” redoviti su gosti i na “Bubamarinu” božićnom turniru dok su mladi kiseljački nogometaši, članovi ŠN Bubamara, ove godine bili dijelom proslave Hajdukova 109. rođendana, istrčavši s igračima na teren u sklopu službene utakmice. Da se radi o velikom prijateljstvu ova dva grada, potvrdio nam je Marin Bošnjak, čiji planovi na ovom projektu ne završavaju: - Kiseljačko srce oduvijek kuca za Hajduk, a suradnje je bilo i prije ovog, ne sumnjam, uspješnog događaja koji spremamo, a nakon njega će, nadamo se, biti još i više - kazao je Bošnjak.

Odgođen kamp

Naime, iduće godine NK Kiseljak slavi veliku obljetnicu, 100 godina od osnivanja kluba, i želja je na Stadion hrvatskih branitelja u povodu toga dovesti i Hajdukov prvi tim. - Za ovo ljeto dogovorili smo i Hajdukov kamp u Kiseljaku, no to ćemo prolongirati malo dok se smiri situacija oko pandemije - dodao je Bošnjak te pozvao sve ljubitelje nogometa, a posebno Hajduka, sve Kiseljačane i Kiseljačanke, ali i goste, da se odazovu ovom događaju i uveličaju ga kako bi dolično dočekali goste iz Splita i svi zajedno i tako proslavili Dan općine i patron župe koji padaju isti dan.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije