Borac - Zrinjski (19 sati, Arena Sport 1)

Karačić: Budemo li pravi, Borac nema nikakve šanse

zrinjski
19.09.2015.
u 06:30

Zrinjski danas igra utakmicu na jednom od najnezgodnijih terena za tu momčad. Borac u Banjoj Luci Mostarci nisu uspjeli pobijediti još od 2008. godine. Te sezone su Mostarci, slučajno ili ne, nakon pobjede na tom gostovanju, uspjeli potvrditi naslov prvaka.

Težak protivnik

Ipak, nije slučajno to što Borac iznova pravi probleme Zrinjskom. Stječe se dojam kako im ta momčad jednostavno ne odgovara. Zrinjski je danas (19 sati) ponovno favorit, ali trener Vinko Marinović, koji je dugo vodio Borac te i svojedobno igrao za tu momčad, tvrdi kako tu ima nešto što ne može ni sam objasniti: - Na ovoj utakmici ću emocije staviti u drugi plan. Borac je klub koji mi je puno pomogao u karijeri, ali utakmicu igraju moji igrači, a ja ću profesionalno odraditi posao kako bi ih što bolje pripremio. Moramo biti jako oprezni jer Borac ima ono nešto, kada svi misle da pada, ta momčad napravi uzlet. To je jednostavno tako, ne može se baš to lako ni objasniti. Ta momčad na otvaranju sezone pobijedi Željezničar pa onda pravi kikseve protiv slabijih momčadi, zatim jakoj Slobodi na gostovanju uzme bod pa gubi od slabijih momčadi. To pokazuje da oni mogu pružiti dobru igru, a zato moramo biti na visokoj razini kako nas ne bi iznenadili - kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović. Mostarci ne mogu računati na Miloša Filipovića, nogometaša koji je u prošlom kolu “eksplodirao” s dva pogotka i jednom asistencijom protiv Slavije. - S obzirom na posljednju utakmicu, mnogo gubimo njegovim izostankom. Nije trenirao cijeli tjedan zbog viroze - dodao je Marinović. Rekorder na golu Zrinjskog mladi vratar Goran Karačić zračio je samopouzdanjem pred gostovanje u Banjoj Luci. Na prvih osam kola prvenstva nije primio pogodak. Pred novu utakmicu tvrdi kako bi ga pristao primiti ako bi na koncu njegova momčad slavila.

Skromnost 

- Pa ne bih volio da pobijedimo 5:4, bolje bi bilo 2:1 ako već taj gol moramo primiti - kroz smijeh je kazao Karačić, a onda je spustio loptu te nastavio: - Ne razmišljam o rekordu, naš je prvi prioritet pobjeda. Naša momčad igra dobro, imamo odličnu obranu, trener nas je odlično postavio. Nama je u susretu protiv Borca prioritet pobjeda. Znamo da je teško igrati u Banjoj Luci, ali ako odigramo kako znamo, Borac nema nikakve izglede protiv nas. Imamo jednu od najboljih momčadi u Premijer ligi i vjerujem kako ćemo to i pokazati - dodao je prvi vratar plemića. Karačiću nije problem biti glavni utovarač sportske opreme i lopti u autobus prije polaska na put, a ekonomi ga u klubu obožavaju. Kažu da upravo zbog odgoja može puno postići na sportskom planu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?