Počela završnica

Livnjacima se isplatila napadačka igra, bučna podrška za Stočane

26.08.2015.
u 06:30

Večeras susreti Livna i Čitluka, te Posušja i Širokog

 

Malonogometna elita Hercegovine, sve ono pobjedničko i najbolje što se ovoga ljeta iskristaliziralo nakon općinskih natjecanja, sastala se u Ljubuškom.

Deset sudionika

Počela je "Liga Hercegovine 2015.". Turnir na kojem sudjeluje 10 momčadi koje su u 10 hercegovačkih općina postale prvaci nakon natjecanja u općinskim ligama mjesnih zajednica: Čitluk (Međugorje), Stolac (Vidovo Polje), Grude (Grude Pešija), Livno (Zagoričani), Posušje (Durmišuša), Mostar (Rodoč II), Široki Brijeg (Lijeva obala), Čapljina (Čeljevo), Tomislavgrad (Sarajlije)i Ljubuški (Cerno / Crnopod / Miletina).

Prve večeri okupilo se oko 500 gledatelja, uglavnom domaćih i nešto gostujućih čije su momčadi nastupale u prvim susretima turnira. Turnir su otvorili Čapljina i Livno, odnosno njihovi pobjednički sastavi Čeljevo i Zagoričani. Livnjaci su se svojom odlučnošću i napadačkom igrom odmah nametnuli Čapljincima, što je rezultiralo vodstvom 1:0, pogotkom Pere Krište, pa potom 2:0 Ive Krište. No, kao da su se Zagoričani na trenutak opustili pa je Čeljevo smanjilo na 2:1 preko Mladena Đondraša i ubrzo izjednačilo na 2:2 preko Darija Mustapića. Nakon toga, Čeljevo se vratilo u igru, ali Zagoričani su ipak osigurali pobjedu zahvaljujući ponovno Ivi Krišti i poslije Nikoli Ivkoviću. Ukupni rezultat Čapljina - Livno 2:4.

- Realno gledajući bili smo bolji. Rano smo došli u vodstvo 2:0, ali zbog naših individualnih pogrešaka primili smo dva pogotka i kasnije morali "stizati" pobjedu. Možemo bolje od ovoga večeras - kaže Nikola Ivković, kapetan Livna.

Bučan ugođaj

U drugoj utakmici sastali su se Stolac (Vidovo Polje) i Tomislavgrad (Sarajlije). Ugođaj je bio bučniji i strastveniji. Za to su zaslužni navijači iz Stoca, odnosno Vidova Polja, koji su uz ritam bubnja glasno i cijeli susret bodrili svoje ljubimce. Oni su im se za to odužili. Iako su na prvi pogled Duvnjaci djelovali uvjerljivije, Stočani su ubrzo to demantirali - Nikola Katić je bio trostruki strijelac i doveo u vodstvo momčad 3:0. Ivan Perić je povećao prednost na 4:0, a Boris Katičić na 5:0. Do kraja je momčad iz Tomislavgrada bila nemoćna. Ipak, pred kraj su uspjeli smanjiti na 5:2, a dvostruki strijelac bio je Antonio Sladoje.

- Utakmica je bila dobra i mi smo pokazali da smo jači. Oni su, kako smo čuli, momci "velikih terena", igraju veliki nogomet i pokazalo se da ne mogu s nama. To što sam tri puta pogodio je plod zajedničke igre - kaže Nikola Katić.

Stočani su sinoć trebali igrati svoj novi susret, a danas se susreću Drmišuša (Posušje) - Lijeva obala (Široki Brijeg), te Zagoričani (Livno) - Međugorje (Čitluk). Program počinje u 20.30 sati.

gledatelja pratilo je prvu večer natjecanja, što i nije neki posjet. Ipak, za početak je to i više nego zadovoljilo organizatore u Ljubuškom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije