GOŠK

Lujo Ilić: Bit ćemo iznenađenje prvenstva

08.08.2017.
u 07:50

Nekada treba samo malo da se klatno pokrene na jednu ili drugu stranu. Upravo to se događa u NK GOŠK iz Gabele. Nespretan i nesretan poraz od Borca na utakmici u kojoj su imali tri “mrtve” prilike, gotovo da je dotukao Gabeljane.

Silni angažman

Čak su se i najodaniji članovi uprave počeli preispitivati – ode mjesec dana uludo, misleći na silni angažman, radni i financijski, oko uređenja stadiona, a onda je granulo sunce. Eliksir koji je preko noći podigao adrenalin do neslućenih visina, bila je pobjeda protiv Sarajeva u gostima.

- Prva dva kola nismo bili nezadovoljni igrama, ali mladost, trema imena klubova protiv kojih smo igrali, kao da su nam sputali noge. Sad su momci bili rasterećeni, išli su na sve ili ništa. Pokazalo se da je to pravi put, napravili su rezultat. Mi iz uprave ranije smo odradili svoje, uspjeli smo pripremiti stadion do prve domaće prvenstvene utakmice. Svi smo bili i čistači i majstori i komercijalisti, svak je morao dati maksimum kako bismo uspjeli. Nakon pobjede u Sarajevu, svima nam je pao kamen sa srca. Imamo stadion, ali imamo i ekipu, pun ushita u ponedjeljak bio je Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-a.

Za upućenije je i dalje tajna kako je GOŠK u samo mjesec dana uspio “ušminkati” stadion za Premijer ligu, pa otud i upit predsjedniku Iliću kako su, s obzirom na okruženje, iz “suhe drenovine uspjeli iscijediti vodu”.

- Ovo nije pretjerivanje, GOŠK ima dosta prijatelja, neki nam daju bez razmišljanja, neki sačekaju, nekima plaćamo kad dođe novac, neki su nam sponzori. Mnogi su prognozirali da nećemo igrati na stadionu “Perica Pavlović”, ali mi smo uspjeli. Kako, zna nas desetak iz uprave. Zašto, ne bismo ni ulazili u Premijer ligu da ne mislimo igrati na našem stadionu. Mi nismo u klubu zbog pokazivanja, mi volimo naš GOŠK. Trud se isplatio. Prva dva kola jednostavno su bila naša slabost, govorim to ljudima i opet ponavljam – GOŠK će biti iznenađenje prvenstva!

Perspektiva

- Imamo mlade perspektivne igrače, dobar stručni stožer, nije nam se poklopilo u prva dva kola, u trećem smo krenuli. Ugono je bilo sjediti u svečanoj loži na koševu i slušati kako okupljeni treneri hvale našu igru, bili su oduševljeni igrom GOŠK-a. Ali ovo je tek početak, s GOŠK-om će svatko imati problema. Nama sada dolazi Široki Brijeg, bit će pune tribine i vjerujte – GOŠK neće izgubiti utakmicu.

Uz Zrinjski i Željezničar, Široki Brijeg vam je neugodan suparnik, u službenim utakmicama s njima nije vas baš išlo?

- To je bilo do sada, mijenjat ćemo mi to. Široki nam je uvijek bio neugodan protivnik, ali mislim da sada, kada smo se vratili, i s njima možemo igrati. Neriješen rezultat za nas će biti dobar. Ova ekipa borbenošću i fanatizmom može napraviti čudo. Premijer liga u odnosu na prvu, velika je razlika, može se igrati i pobjeđivati i na strani. Ustvari, samo tako nogomet može naprijed.

Uglavnom, početkom ovoga tjedna dijametralno je druga slika u Gabeli, pa i Čapljini od prošlotjedne. Dok su prošlog ponedjeljka “nevjerne Tome” raspredale o temi - što je GOŠK-u trebao ulazak u Premijer ligu, gostujuća pobjeda protiv Sarajeva stubokom je izmijenila situaciju. Ukratko, kao u pjesmi – svijet voli pobjednike. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije