Kovačić u Real Madridu

Mancini: Žao mi je zbog odlaska Kovačića, ali moramo poštovati financijski fair play

'Inter Milan\'s Mateo Kovacic (L) fights for the ball with Tottenham Hotspur\'s Mousa Dembele during their Europa League soccer match at the San Siro stadium in Milan March 14, 2013. REUTERS/Alessandr
'ALESSANDRO GAROFALO'
17.08.2015.
u 08:56

Trener milanskog Intera Roberto Mancini potvrdio je nakon remija u prijateljskom susretu s atenskim AEK-om (0:0) da Mateo Kovačić napušta klub.

- Žao mi je, ali moramo poštovati financijski fair play. Mateo Kovačić će napustiti Inter - rekao je Mancini i to je konačna potvrda da naš reprezentativac odlazi.

Izgledno je da će mu novi klub biti Real Madrid, što je velika stvar jer riječ je o najbogatijem klubu na svijetu, jednom od najboljih u povijesti nogometne igre i ne treba posebno napominjati koliki je to korak naprijed u njegovoj karijeri.

Jer, u Serie A je stagnirao, Inter ni sam ne zna kakve ima ambicije, nisu se kvalificirali ni u Europsku ligu, kupuju i prodaju iz sezone u sezonu, nikako se ne mogu uigrati, a i Roberto Mancini nije baš simpatizirao Kovu, više mu je "legao" Marcelo Brozović.

Novac za koji bi trebao napustiti Milano kreće se oko 30 milijuna eura, što za Real nije mnogo. I pod Rafom Benitezom Kovačić bi trebao eruptirati, potvrditi potencijal o kojem se govori posljednjih godina. Naime, španjolski trenerski stručnjak simpatizira našeg reprezentativca još otkako je preuzeo Napoli i pratio ga, a sad je dobio priliku dovesti ga.

Bio je u sve kroz ljeto uključen i Liverpool, ali nisu bili spremni ponuditi više od 20 milijuna eura, što za Inter nije bilo ni izbliza prihvatljivo. Ne odstupaju, žele minimalno 30 milijuna eura, bilo odjednom, bilo s raznim bonusima.

A kad spominjemo bonuse, Dinamo bi također mogao profitirati. Dobit će minimalno pola milijuna eura, ukoliko će on biti uistinu 30 milijuna eura i ukoliko su prilikom prodaje Kovačića u Inter za 11 milijuna eura 2013. godine u siječnju. Trebali su dobiti još četiri milijuna ulaskom Intera u Ligu prvaka, ali to se nije dogodilo i jasno je da će modri ostati bez tog novca pa im pola milijuna i nije neka nagrada kad znaju koliko su izgubili.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije