Sportska obitelj

Marin je nogometaš, brat i sestra su stolnotenisači, a otac uspješni karataš

dfhdfh
04.11.2015.
u 06:15

Ušao je veznjak plemića Marin Vranić na utakmicu Zrinjskog i Mladosti u 87. minuti (4:0). Stigao je napraviti nekoliko dobrih dodavanja, ali na terenu nije proveo dovoljno vremena kako bi publici mogao pokazati koliko vrijedi. Do sada je u prvenstvu Vranić igrao još samo u 1. kolu prvenstva kada je dobio 12 minuta protiv Olimpica.

Prigoda za igru

- Zadovoljan sam što sam dobio prigodu ponovno ući u igru, barem i na nekoliko minuta. Na meni je truditi se i raditi, a uz takav pristup se nadam dobiti i više prigoda za dokazivanje, kazao nam je Marin Vranić. Možda ovaj veznjak igra premalo u odnosu na ono što može pokazati, ali u konkurenciji s Petrakom, Radulovićem, Žeravicom, Šćepanovićem i ostalima sigurno mu nije lako izboriti se za minutažu. Vranić je izdanak Omladinske škole HŠK Zrinjski, prošao je sve vrste kluba u kojima je nosio kapetansku traku, a prošle je sezone igrao na posudbi u Prvoj ligi Federacije za momčad mostarskog niželigaša Branitelja. Tamo je odigrao 22 utakmice, te zabio četiri pogotka. Nastupa na poziciji zadnjeg veznog, samo je nekoliko puta igrao u vezi iza napadača. - Slažem se kako je konkurencija u našem veznom redu vrlo jaka, ali meni ništa druge ne preostaje nego probati se nametnuti radom. Najviše sam do sada igrao zadnjeg veznog i to je pozicija na kojoj se najbolje i snalazim. Ipak, Marin nije jedini uspješni sportaš iz svoje obitelji. On dolazi iz još jedne sportske obitelji koja živi u gradu na Neretvi. Njegovi sestra i stariji brat, Maja i Toni, također su uspješni sportaši, baš kao i otac Vladimir, dugogodišnji trener i natjecatelj u Sveučilišnom karate klubu Neretva. Brat Toni je član Stolnoteniskog kluba Mostar, člana seniorske momčadi trostrukog prvaka i osvajača Kupa BiH, a sada je posuđen u niželigaški klub u Jablanici kojemu nastoji pomoći svojom igrom i iskustvom. Sestra Maja također igra stolni tenis i nastupa za žensku seniorsku ekipu STK Mostar. Iz tog kluba su istaknuli njeno osvajanje turnira Brotnjo Open, kao i 3. mjesto na državnom prvenstvu u konkurenciji parova. Otac Vladimir, nositelj crnog pojasa stupnja 3. dan, u jednom navratu je kazao kako najdeblji kraj izvuče njegova supruga koja se mora nositi s gomilom sportske opreme.

Derbi sa Slobodom

Inače, Marina Vranića i Zrinjski u idućem kolu očekuje derbi utakmica u Tuzli, gdje se njegova momčad sa Slobodom bori za jesenski naslov. - Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će sigurno biti i ovaj put. Sigurno nam neće biti lako. Ipak, gostujemo kod izravnog konkurenta, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili. Imamo dobru momčad i to iz kola u kolo dokazujemo. Nadam se da ćemo i u Tuzli pokazati kako smo zasluženo na vodećem mjestu na ljestvici - zaključio je Marin Vranić. Zrinjski u miru dočekuje gostovanje sa Slobodom. Kako je momčad već ispala iz Kupa, koji se igra ovog tjedna, a u kojemu igra i Sloboda, Mostarci bi trebali biti donekle svježiji na ovoj utakmici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?