Završena Malonogometna liga mjesnih zajednica općine Čitluk

Međugorje ponovno, šesti put, na tronu Lige u Čitluku

16.08.2023.
u 12:38

Momčad mjesne zajednice Međugorje vratila se na tron Malonogometne lige mjesnih zajednica općine Čitluk, piše Večernji list BiH. Međugorje je u velikom finalu pobijedilo Gornje Ograđenike, branitelje naslova prvaka, s rezultatom 4:1 i osvojilo 6. titulu prvaka u općinskom natjecanju.

Uzbudljivo finale

Finalna večer 20. MNL mjesnih zajednica općine Čitluk započela je utakmicom za 3. mjesto u kojoj su Donji Hamzići s visokih 4:0 pobijedili Biletiće. Dva pogotka za Donje Hamziće postigao je Robert Ševo, dok su po pogodak postigli Franjo Ivanković i Tomislav Puljić.

Sudionike utakmice za treće mjesto mnogobrojni gledatelji nagradili su pljeskom za ovosezonske nastupe, a poseban ugođaj navijači su napravili na finalnoj utakmici.

Na Sportskom centru Jakerovac u Krehinu Gracu tražilo se mjesto više. Već u drugoj minuti, nakon pogotka Ante Pehara, radovali su se navijači Gornjih Ograđenika, dok su razlog za slavlje navijači Međugorja imali četiri minute poslije. Ante Čilić poravnao je rezultat u 6. minuti, a prednost Međugorju deset minuta prije kraja utakmice donio je Rafael Ostojić. U preostalom dijelu utakmice odličnu igru Ante Čilić okrunio je postigavši još dva pogotka te je uz hat-trick iz finala izabran za najboljeg igrača MNL MZ općine Čitluk. Antonio Pehar, vratar Gornjh Ograđenika, izabran je za najboljeg čuvara mreže lige, dok je najbolji strijelac lige Petar Milićević iz Donjeg Velikog Ograđenika.

Na prigodnoj svečanosti pehare, medalje i nagrade istaknutim momčadima i pojedincima ovogodišnje Malonogometne lige mjesnih zajednica općine Čitluk uručili su Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Dragan Prusina, predsjednik Sportskog saveza Brotnja, Mile Galić, tajnik Sportskog saveza Brotnja, te Damir Jerkić i Mario Čilić, predstavnici MNL MZ općine Čitluk.

Šesti naslov prvaka momčadi MZ Međugorje donio je pravo nastupa u Ligi Hercegovine, koja će se ove godine održati u Grudama.

Najuspješnija momčad

Inače, momčad Međugorja najuspješnija je na završnim turnirima Lige Hercegovine. Momčad Međugorja dosad je već četiri puta osvajala Večernjakov pehar. Međugorje je zasad jedini sastav koji je uspio osvojiti Ligu Hercegovine te taj naslov obraniti u idućoj sezoni. Ovaj je sastav slavio na završnici u Stocu 2012. godine da bi taj podvig ponovili 2013. godine na završnici u Livnu. Predstavnik općine Čitluk u Grudama tako će imati veliku prigodu osvojiti i 5. Večernjakov pehar, što bi u bližoj budućnosti vjerojatno bio nedokučiv podvig za bilo kojeg drugog predstavnika. Međugorje bi i ovaj put na završnici u Grudama trebalo izvesti konkurentnu momčad. S obzirom na jaku konkurenciju koju je ova momčad imala i u općinskom natjecanju, sigurno je kako će predstavnik Čitluka imati svoje argumente za uspjeh na Ligi Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije