UFC POTVRDIO

Miočić se vraća u oktogon! Pokušat će uzeti pojas Jonu Jonesu

Stipe Miočić
Dalibor Urokalović/PIXSELL
08.07.2023.
u 09:12

Dvije godine nakon teškog poraza kojim mu je Francis Ngannou odnio pojas teške kategorije, američki borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić vraća se na scenu i odmah napada pojas koji je izgubio

UFC je potvrdio da se američki borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić (40) vraća u oktogon i napada titulu teške kategorije koju trenutno drži legenda sporta i prema mnogima najbolji borac današnjice, ali i svih vremena Jon Jones. Miočić je pojas izgubio u meču protiv Francisa Ngannoua prije dvije godine, a sada će ga pokušati vratiti u meču koji bi se mogao pokazati još težim.

Prošlog puta je u oktogonu doživio težak nokaut u drugoj rundi, a mnogi su smatrali da se neće vraćati. Dana White je potvrdio upravo suprotno, Miočić će 11. studenog u New Yorku u vjerojatno posljednjoj prilici da vrati pojas kojega je branio četiri puta tijekom svoja dva perioda na vrhu teške kategorije.

Jon Jones je do pojasa došao nakon što je oduzet Ngannou koji ga je odbio braniti. Jones je za pojas bez problema svladao Cyrila Ganea, a ova bi borba uistinu mogla biti jedna od trenutno najboljih mogućih, obzirom da vlada zatišje u teškoj kategoriji.

Miočić je pojas držao od 2016. nakon pobjede protiv Fabricia Werduma pa ju obranio protiv Alistaira Overeema, Juniora Dos Santosa i Francisa Ngannoua. Zatim mu ga je 2018. oduzeo Daniel Cormier, no Miočić ga je vratio i 2020. obranio u posljednjoj borbi protiv DC-a. Ovime je Stipe postao najbolji teškaš u povijesti i ostavio neizbrisiv trag na sportu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije