Australian Open

Mirjana Lučić Baroni u četvrtfinalu: Samo mi nemojte reći da je ovo san

Mirjana Lučić Baroni
Foto: ISSEI KATO
1/2
23.01.2017.
u 08:39

Mirjana Lučić Baroni (34) pobijedila je mladu Jennifer Brady (21) u dva seta 6-4, 6-2 za četvrtfinale Australije i najbolji rezultat na Grand Slamu od 1999. godine

Osvojila je Australian Open u paru s Martinom Hingis s nepunih 16 godina, slavila je i kao juniorka, ali u seniorskoj konkurenciji Mirjana Lučić Baroni nikad nije uspjela napraviti rezultat. Samo jedanput prošla je prvo kolo i to prije 19 godina, piše 24sata.hr. 

Evo je sad, na pragu ulaska među četiri najbolje na Australian Openu.  I ne samo to, na pragu 35. godine Mikica igra tenis života i 14 godina mlađa Amerikanka Jennifer Brady nije joj mogla ništa. Mirjana Lučić Baroni pomela ju je 6-4, 6-2 za svoj najbolji rezultat na Grand Slamu još od davne 1999. godine kad ju je u polufinalu Wimbledona kao 16-godišnjakinju izbacila legendarna Njemica Steffi Graf. 

Lučić Baroni igrala je ozlijeđena u osmini finala, ali ni to nije pomoglo Amerikanki kojoj nije dala ni najmanju šansu. Sve je bilo gotovo za čas, 35 izravnih poena za laganih 2-0 u setovima i prolazak u TOP 50 tenisačica svijeta. Mirjana je trenutno 45. igračica svijeta. U četvrtfinalu je čeka Karolina Pliskova ili Darija Gavrilova.

Ne želi puno pričati o obiteljskoj drami i nasilnom ocu Marinku od kojeg je usred noći s majkom morala bježati iz Hrvatske.

- Imala sam težak period u životu, ali sad je sve u redu. Blagoslovljena sam s prekrasnom obitelji koju imam - kaže Mirjana koju bi, ako prođe četvrtfinale, mogla čekati Serena Williams.

- Znala sam da sam talentirana za tenis, ali morala sam jako puno raditi i jako se puno žrtvovati. Nadam se da neće netko uštipnuti i reći mi da se probudim jer ovo je nevjerojatno - dodala je Mikica.

Lučić Baroni igrala je ozlijeđena u osmini finala, ali ni to nije pomoglo Amerikanki kojoj nije dala ni najmanju šansu. Sve je bilo gotovo za čas, 35 izravnih poena za laganih 2-0 u setovima i prolazak u TOP 50 tenisačica svijeta.

Mirjana je trenutno 45. igračica svijeta. U četvrtfinalu je čeka Karolina Pliskova ili Darija Gavrilova. Tko god da prođe, protiv ovakve Hrvatice neće imati lak posao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije