cimeri

Alilović: Fićo je budućnost, Ivić: Mirko je najbolji vratar na svijetu

Mirko Alilović
Goran Stanzl/PIXSELL
03.10.2015.
u 08:47

'Lijepo je vidjeti ovako kvalitetan Zagreb koji igra sjajnu obranu pa usto i fantastičnog Filipa na golu.'

Mirko Alilović Filip Ivić bili su reprezentativni vratari i cimeri na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je Hrvatska osvojila šesto mjesto. Večeras će u Areni biti na suprotnim stranama.

– Uvijek je lijepo vratit se u Arenu i lijepo je natjecati se protiv svojih! Veselim se utakmici, ovo je posve druga ekipa od one s kojom smo igrali prije dvije godine jer, premda je riječ o više-manje istim igračima, ostaje činjenica da su ti momci danas puno zreliji, iskusniji i kvalitetniji igrači nego što je to bio slučaj onda. Sjećam se one utakmice, naravno, i iskreno se nadam da moj Veszprem može ponoviti partiju koju smo pružili tada. Sigurno da neće biti 11 razlike za nas, ali ja bih odmah potpisao neka bude plus jedan – i odlično – rekao je Mirko Alilović.

A što misli o svom mlađem kolegi Filipu Iviću?

– Fićo je budućnost, kao uostalom i većina Zagrebove ekipe. Lijepo je vidjeti ovako kvalitetan Zagreb koji igra sjajnu obranu pa usto i fantastičnog Filipa na golu koji svojim obranama pomaže ekipi – zaključio je Alilović.

No, ni Filip Ivić nije ostao dužan u komplimentima.

– Mirko je jedan od najboljih vratara svijeta. Prošle je godine muku mučio prvo s ozljedom, pa operacija, pa dug oporavak i povratak, pa nesreća da se sjajni Mikler razbranio i da ga je trener Ortega forsirao do kraja sezone. Međutim, Mirka pratim, gledam i divim se na koji je način otvorio novu sezonu. Sjajno brani, u velikoj je formi i sigurno da mojim suigračima neće biti lako, to više što ih Mirko sve jako dobro poznaje. Što se tiče moje suradnje s njim, mogu reći već sada da ću mu vječno biti zahvalan zbog načina na koji me uzeo pod svoje u reprezentaciji, kako mi je pomogao da se uklopim i da postanem dio hrvatske reprezentacije, koja je svetinja. Od prvog reprezentativnog dana dijelio mi je savjete – kaže Fićo.

>> Mirko Alilović: Bolje branim nego što mijenjam pelene!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije