Metalleghe

Mladost Jajčanima znači veliku prepreku u borbi za ostanak

22.04.2017.
u 08:00

Nogometaši trenera Mate Neretljaka nakon velike pobjede u Širokom Brijegu s velikim samopouzdanjem iščekuju susret protiv Mladosti. No, ne kriju da očekuju težak meč.

- Pobjedu protiv Širokog Brijega treba potvrditi već u ovom meču. Ukoliko budemo imali isti pristup kao u prošlom kolu vjerujem da neće izostati rezultatski uspjeh. Ovo je prva od šest utakmica u kojima očekujemo velika iskušenja, ali i ostvarenje zacrtanog cilja, osiguranje ostanka, naglasio je Nevres Fejzić, jedan od junaka velike pobjede u Širokom Brijegu.

Utakmica između Metalleghe BSI i Mladosti igra se u subotu od 17 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. U dosadašnjim međusobnim mečevima u Premijer ligi oba tima su ostvarila po jednu pobjedu. Mladost je slavila u Kaknju s 3:2 a Kraljevi u Travniku s 2:0. Na tabeli Lige za ostanak Mladost zauzima drugu poziciju s 31 osvojenim bodom dok je Metalleghe BSI na trećem mjestu s 26 bodova. Metalleghe BSI će naredna tri susreta biti domaćin, nakon Mladosti u Banja Luku stižu Vitez i Olimpic.

Mato Neretljak protiv Mladosti neće moći računati na “požutjelog” stopera Deaka, dok su svi ostali nogometaši spremni i u konkurenciji za prvih 11. Vjerovatni sastav: Fejzić, Rašić, Benović, Jozić, Jovanović, Sarić, Jakupović, Aletić, Beganović, Smajić, Durak.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije