KK Čapljina

Mnogo započeli, pa stali na korak do cilja

12.05.2016.
u 08:00

Bilo je kao nekada, prije pet-šest ili, recimo, tridesetak godina, puna čapljinska dvorana, raspoloženo gledalište, ambiciozni igrači, ali uvijek postoji to ‘ali’. Jednostavno, ritam od pet teških utakmica u 14 dana, odnosno sedam u dvadesetak dana, za momčad čiji igrači treniraju kad stignu, bio je previše.

Nedostajao Jelčić

Kad se tome nadodaju pehovi, najprije kazna treneru Josipu Jelčiću poslije druge polufinalne utakmice protiv Širokog II u Širokom Brijegu (o čemu ovaj smireni Čapljinac ima svoju verziju koja se razlikuje od službene), te ozljeda prvog strijelca Bože Jelčića pri kraju prve četvrtine pete utakmice finala doigravanja, onda je to već previše. Bez Jelčića ključni igrači na koje je pao dodatni teret djelovali su dezorijentirano. Ako se još uzme u obzir da nije bilo ni jasne vizije – što će biti ako se plasiraju, odnosno kad se plasiraju u viši rang, onda je cijela priča završila kako je jedino i mogla - neuspjehom.

Zanimljivo, domaćim porazom u petoj finalnoj utakmici posebno su bili pogođeni igrači sa strane, pa tako Mostarac Edis Šafro nije mogao sakriti suze, a nije bio jedini.

Stariji igrači, ozlijeđeni Božo Jelčić i u zadnjoj utakmici ponajbolji u redovima Čapljine Goran Menalo, pa i kapetan Mario Jerkić, najavili su definitivni kraj. Valja reći kako su se oni prije dvije sezone vratili, spašavajući klub od gašenja. Uglavnom, nakon neuspjeha nimalo vesela slika. Jednostavno, ponovno se javlja pitanje - kako dalje. To dalje ne podrazumijeva opstanak kluba u funkcionalnom nego u natjecateljskom smislu. Mladi će nastaviti trenirati, ali hoće li biti seniorskog pogona, pitanje je koje visi u zraku.

Pitanje za budućnost

Ne stoji samo pitanje – kako dalje za KK Čapljinu nego i za hercegbosansku košarku. Bez obzira na glamuroznu završnicu u Čapljini, izgled tribina tijekom sezone, kvalitetu utakmica, profil igrača, jasno je da nema “štofa” kao nekada. Jesu gosti zasluženo slavili, ali nije to bila neka briljantna partija. Istina, za razliku od Čapljine ekipa je mlada, željna uspjeha, ambiciozan je i trener Tihomir Mustapić, hoće li to biti dovoljno za viši rang, pokazat će vrijeme. U svakom slučaju, peta finalna utakmica doigravanja uz odgovore na pitanje o prvaku Herceg Bosne otvara i brojne dvojbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?