STK Mostar

Mostarski kraljevi ping ponga

06.09.2017.
u 09:00

Stolnoteniski klub Mostar u 9 godina od ponovnog pokretanja kluba je, uz HŠK Zrinjski, najuspješniji mostarski klub. Ono što je, primjerice, Zrinjski u nogometu, to je STK Mostar, na još dominantniji način, u bh. stolnom tenisu.

10 godina uspješnog rada

Ove godine Mostarci će ući u 10. godinu od ponovnog pokretanja kluba, a to se razdoblje s pravom može označiti kao zlatno doba STK-a Mostar. STK Mostar je osvajao naslov prvaka 2013., 2014., 2015. i 2017. godine, naslov pobjednika u Kupu BiH osvojili su u istim sezonama kada su bili i prvaci, pa je usitinu impresivno kako je STK Mostar u tim sezonama osvajao dvostruke krune. U omladinskim selekcijama Mostarci su osvojili sva postojeća natjecanja u ekipnim i pojedinačnim konkurencijama. STK Mostar je dva puta (2013. i 2015. godine) proglašavan kao najuspješniji seniorski sportski kolektiv u BiH u izboru za najbolje sportaše u Bosni i Hercegovini. Lista uspjeha ovog kluba je prilično duga, ali i pored velikih uspjeha, naglasak u ovom klubu nije samo na sportskom uspjehu. U STK Mostar se nadaju postići neku širu društvenu dimenziju.

- I u 10. godini od ponovnog pokretanja kluba ćemo nastojati obraniti naslov pobjednika u prvenstvu i Kupu. Imamo dobru momčad koja je to u stanju ostvariti. Ipak, na stranu svi ti uspjesi, osobno mi je drago što smo mi sve bliže dugoročnom cilju kluba - kazao nam je predsjednik kluba Dragan Palameta.

STK Mostar će imati po jednu ekipu u svakom stupnju natjecanja. U seniorskoj konkurenciji će igrati Premijer ligu u kojoj brani naslov, dok će imati i ekipu koja će igrati Prvu ligu BiH (drugi stupanj natjecanja).

- Naš je uspjeh taj što u momčadi koja će igrati seniorsku ligu imamo četiri igrača ponikla u našem klubu, uz dva pojačanja. To prethodnih sezona nije bio slučaj, ali u ekipe integriramo sve više domaćih igrača poniklih u našem klubu. U ekipi koja će igrati Prvu ligu imat ćemo kompletnu domaću ekipu, poniklu u našem klubu. Isto ćemo imati kompletnu domaću ekipu u ženskoj konkurenciji, kao i u svim omladinskim konkurencijama - dodao je Palameta.

STK Mostar se sve više oslanja na domaći kadar u svakom pogledu. Rezultat u ovom klubu ni u budućnosti neće biti jedino mjerilo uspjeha. Veći je uspjeh, tvrde u klubu, taj što su uspjeli u rad uključiti veliki broj djece, rekreativaca i svih drugih u svoje aktivnosti.

Klinci trebaju preuzeti klub

- Naš je cilj još na početku bio da ta naša djeca nakon nekoliko godina preuzmu cijeli klub. Od momčadi do omladinskog pogona pa do same dvorane, oni trebaju preuzeti ono što smo mi napravili. Kod nas se okuplja veliki broj djece, pogotovo u omladinskim kategorijama. Imamo dobro klupsko vodstvo, trenere, dobru vezu s roditeljima djece. Na stranu svi dobri rezultati, ono što klub radi za lokalnu zajednicu, puno je vrijednije od onoga što smo postigli na sportskim natjecanjima - tvrdi Palameta.

Početkom školske godine ponovno se vrši upis novih članova u omladinske selekcije. To je jedan od projekata uz ligu rekreativaca koje provodi mostarski klub.

- Kod nas je sve podređeno mladima, ali i svi ostali zainteresirani za stolni tenis imaju prostor doći kod nas i barem igrati ovaj sport rekreativno. Nadamo se kako ćemo i u 10. godini od ponovnog pokretanja rada u klubu nastaviti s dobrim rezultatima, ali i sa sveopćim napretkom - zaključio je na koncu razgovora predsjednik Palameta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije