Tenis

Murray se vraća zadnji put, oglasio se nakon operacije

30.07.2019.
u 12:45

Andy Murray posljednjih tjedana vratio se na teniske terene nakon nove operacije kuka, ali za sada jedino igra mečeve u parovima.

Ipak, još prije nego što se vratio priznao je da je konačni cilj vratiti se mečevima u pojedinačnoj konkurenciji, a sada je otkrio i kada bi se to moglo dogoditi.

Moguć nastup u singleu za nešto više od 10 dana

Britanac ne očekuje da će se vratiti prije US Opena, ali kaže kako bi se u najboljem mogućem slučaju mogao vratiti za Masters u Cincinnatiju koji počinje 10. kolovoza. US Open, posljednji Grand Slam sezone, počinje 16 dana kasnije.

"Povratak u Cincinnatiju bi se dogodio u najboljem mogućem slučaju. Ako se tamo ne bih vratio, najvjerojatnije bih čekao dok ne prođe US Open, jer ne bih želio da mi prvi turnir u pojedinačnoj konkurenciji bude Grand Slam gdje moram igrati na tri dobivena seta", priznao je Murray, a njegove riječi prenosi BBC.

Podsjetimo, Britanac je bio jako blizu mirovine na početku godine na Australian Openu kada je priznao da su bolovi u kuku postali neizdrživi. Već tada je primao oproštajne poruke, ali odlučio se na još jednu operaciju kako bi se posljednji put pokušao vratiti.

"Mislim da sam vrlo blizu"

Ovaj tjedan u Washingtonu će igrati parove s bratom Jamiejem. U Wimbledonu je igrao i mješovite parove sa Serenom Williams gdje je stigao do trećeg kola, a prvi turnir odigrao je u Queensu s Felicianom Lopezom koji je i osvojio.

"Treniram za single, ali igrat ću parove kako bih se natjecao. Svaki tjedan gledam kako napredujem. Što se tiče kako se osjećam nakon treninga i mečeva, vrlo sam sretan. Mislim da sam vrlo blizu. Čim budem spreman, igrat ću single", rekao je Murray.

Britanac je nakon Federera, Đokovića i Nadala najuspješniji tenisač u ovom desetljeću. U karijeri je uzeo 45 naslova, tri Grand Slama i bivši je prvi igrač svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije