gošk

Neretljak: Možemo nadomjestiti razliku u kvaliteti

06.10.2018.
u 11:45

U kratkom vremenu u samo četiri dana, Mato Neretljak, novi trener GOŠK-a, imao je priliku upoznati ćudljivost ovosezonske momčadi Gabeljana. Podsjećamo, GOŠK je u nedjelju u Sarajevu nadigrao Željezničar, koji se bori za naslov prvaka, 2:1, a tri dana poslije u Tešnju, protiv federalnog prvoligaša TOŠK-a, u kup susretu, izgubio 4:0! Bez obzira što u Tešnju nije igralo nekoliko igrača koji su na Grbavici napravili iznenađenje, takve rezultatske amplitude, teško su ne samo shvatljive, nego i prihvatljive. Ne znamo što je trener Neretljak kazao svojim igračima, međutim, sigurno to za njih nije bio ugodan razgovor.

Kup nije prioritet

- S obzirom na okolnosti Kup nam sigurno nije prioritet, nego prvenstvo, međutim takva igra i neodgovornost kao u drugom poluvremenu protiv TOŠK-a su neprihvatljivi. Igrači koji su nastupili u Tešnju su pod ugovorom imaju svoje “radne” obveze, s tim su nespojivi neodgovornost i nedisciplina prikazani na toj utakmici. Naravno, dan poslije utakmice s igračima sam, što se kaže “u četiri oka”, nastojao riješiti takve nesporazume - kaže trener Neretljak, sumirajući blamažu premijerligaša iz Gabele u osmini finala Kupa.

Uglavnom, u dvije utakmice u samo četiri dana Mato Neretljak je upoznao dvije krajnosti momčadi koju je nedavno preuzeo. Što se tiče očekivanja od utakmice protiv Zrinjskog, trener Neretljak ne dvoji:

- Poslije izvanredne utakmice protiv Željezničara i katastrofe protiv TOŠK-a, igračima sam jasno rekao da je teren jedino mjesto za dokazivanje. O Tešnju više neću razmišljati, a što se utakmice protiv Zrinjskog tiče, mislim da imamo kvalitetu za pozitivan rezultat. Zrinjski je favorit, po meni najjača ekipa u našoj ligi, međutim, nogomet je igra “jedanaest na jedanaest”. Momčad vjerom u sebe, agresijom, duel igrom, jednostavnošću i preciznošću, može nadomjestiti razliku u kvaliteti. Po običaju sam optimist, tako da u subotu očekujem naše lice s Grbavice, odnosno da se možemo nadati pozitivnom rezultatu - zaključuje trener Gabeljana.

Izostaje Đajić

Inače statistika baš i nije na strani GOŠK-a jer Gabeljani do sada u Premijer ligi na svom terenu, nisu uspjeli savladati Zrinjski, jedanput su igrali neodlučno, a jedanput, 2013., pobijedili su, ali u Mostaru. Dakle, u ukupno sedam premijerligaških susreta GOŠK je osvojio četiri, a Mostarci šesnaest bodova. Međutim, tradicija je jedno, a stvarnost drugo, što je pokazala i utakmica protiv Željezničara na Grbavici u kojoj su Gabeljani osvojili prve bodove poslije sedam izgubljenih utakmica. Što se sastava tiče, trener Neretljak, zbog “žutice” neće moći računati samo na stopera Đajića.

Utakmica GOŠK – Zrinjski najavljena je za 15.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije