Kraj trakavice

Nogometaš grudskih korijena prelomio: Igrat ću za Njemačku

borna sosa
08.05.2021.
u 12:57

Borna Sosa definitivno će igrati za njemačku reprezentaciju.

Nakon što je jučer objavljeno da je mladi hrvatski reprezentativac grudskih korijena dobio njemačko državljanstvo, danas je potvrdio da neće igrati za Hrvatsku.

"Gotovo je, moj stav se više ne može promijeniti. Zvali su me danas iz HNS-a, razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, priopćio sam mu svoju odluku i tu više nema povratka. Izbornik je bio korektan, poželio mi je sreću i on je shvatio da se tu više ništa ne može napraviti", rekao je Sosa za 24 sata i dodao:

"Kontakti s njemačkim savezom počeli su prije tri mjeseca, a ja sam u ožujku želio vidjeti svoju situaciju. Vidio sam da nisam pozvan u A reprezentaciju, a Njemačka je poduzela sve mjere da zaigram za njih. Nije bilo nikakvih kontakata s HNS-om u to vrijeme i njihova odluka je jasna kao i moja. Ako odem na Euro, super, ako ne odem znam da ću igrati na Svjetskom prvenstvu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, iako ima 23 godine Sosa je bio član hrvatske mlade reprezentacije koja je u ožujku igrala grupnu fazu Europskog prvenstva. Sosa zbog crvenoga kartona iz kvalifikacija nije mogao igrati prve dvije utakmice, a Igor Bišćan ga je želio za odlučujuću utakmicu protiv Engleske.

U isto vrijeme A selekcija igrala je kvalifikacije za SP i Dalić je imao Sosu u vidu, ali je Bišćan zamolio da mu ga prepusti za utakmicu s Englezima. No, Sosa nije došao u mladu reprezentaciju pozivajući se na ozljedu da bi četiri dana kasnije nastupio za Stuttgart u Bundesligi.

Nijemci su mu putovnicu izvadili na temelju činjenice da je njegova majka Vesna rođena u Berlinu, a za njemačku A selekciju može nastupati jer nije igrao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije