Uoči meča

Nowitzki: Dražen je bio legenda, otvorio je NBA ligu Europljanima

Dirk Nowitzki
Foto: DPA/PIXSELL
Autori: VLm, agencije
14.08.2015.
u 01:19

Volio bih da Nijemci igraju u kompletnom sastavu i s nestrpljenjem očekujemo našu prvu utakmicu u kompletnom sastavu, izjavio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović uoči dvoboja s Njemačkom koji je na rasporedu u petak (21 sat) u zagrebačkoj Areni.

"Cilj nam je da što spremniji dočekamo početak Europskog prvenstva, na tome radimo već desetak dana otkad smo se okupili u punom sastavu, a nadam se da će nam utakmica protiv Njemačke dati potreban impuls za Eurobasket", rekao je u četvrtak na konferenciji za medije u Zagrebu izbornik Perasović.

U sastavu Njemačke, nakon pune četiri godine, odnosno od EP u Litvi 2011. trebao bi biti i jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena, veliki Dirk Nowitzki koji je stigao porazgovarati i s hrvatskim novinarima.

- Utakmica bi trebala biti zabavna. Hrvatska je sjajna košarkaška nacija i bit će to odlična priprema za EP. Trenutačno nisam baš u formi, ali nadam se da neću razočarati ako dobijem priliku',  rekao je Nowitzki te je  potom odgovorio na neizbježno pitanje o Draženu: - Dražen je bio legenda i bilo je jako tužno čuti kad je poginuo. Bila je to strašna tragedija. Dražen je bio sjajan šuter, bio je jako brz i znao se fantastično kretati. Otvorio je vrata NBA lige Europljanima i svima ostalima izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije