Automobilizam

Obiteljski uspjeh - otac i sinovi prvaci Bosne i Hercegovine

29.06.2016.
u 07:00

Sportski auto moto savez Republike Srpske organizirao je u Zalužanima kod Banje Luke kružnu utrku koja se boduje za prvenstva središnje Europe, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Nevjerojatan sportski rezultat ostvarila su braća Robert i Alen Ljubić te njihov otac Damir. Širokobriješka automobilistička trojka osvojila je prvo mjesto na kružnim automobilističkim utrkama održanim u Banjoj Luci, a koje se boduju za Prvenstvo Bosne i Hercegovine. Robert Ljubić osvojio je prvo mjesto u klasi E do 1400 kubika, Alen Ljubić bio je najbolji u E1 klasi do 2000 kubika, dok je njihov otac Damir Daka Ljubić bio je najbolji u E1 klasi iznad 2000 kubika. U utrci u Banjoj Luci nastupilo je četrdeset vozača, a vozilo se 14 krugova po 3700 metara.

Utrka na Grobniku

Sljedeća utrka na kojoj će nastupiti Ljubići na redu je za nekih tridesetak dana, a održat će se na poznatoj stazi Grobnik kod Rijeke. Proteklih nekoliko godina sportske uspjehe u automobilističkom sportu, kao član AMK Široki, ostvarivao je Damir Daka Ljubić stigavši do prvaka Bosne i Hercegovine. Sportski entuzijast i ljubitelj automobila ili crnački Lauda, kako ga od milja zovu u tom kraju, Damir Ljubić očito je svoju ljubav prenio i na svoju djecu. Pionir tog sporta u Širokom Brijegu postigao je sportske uspjehe koji su za svaku pohvalu. Ne samo da je uspješan vozač, već se i sam angažirao u osnivanju automobilističkog kluba u Širokom Brijegu, pa je nošen sportskim motivima bio i najzaslužniji za održavanje prve brdske utrke u Širokom Brijegu na potezu prema Posušju održane prije dvije godine. Premda umoran zbog naporne utrke, Damir Daka Ljubić ozarena lica te neobično sretan i ponosan zbog svega što se događalo na auto-utrci u Zalužanima istaknuo je:

Rijetkost

- Sretan sam i presretan. Uz mene su i moji sinovi Alen i Robert zavoljeli automobilizam i, što ni u snu nisam mogao zamisliti, da će u svom prvom nastupu, a vjerujem da je to prava rijetkost i u svijetu, zajedno s ocem okititi se naslovom prvaka Bosne i Hercegovine. Vjerujem kako će ovakvih i sličnih događanja biti još, zaključio je Damir Daka Ljubić nakon velikog uspjeha koji su postigli na kružnoj auto-utrci u Zalužanima kod Banje Luke. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije